Celebrity News

SVI JE ZNATE iz čuvenih jugoslovenskih filmova: Ova slavna glumica je baka Nikole Đurička (FOTO)

Baka Nikole Đurička bila je poznata glumica koja je imala težak život, a upravo je ona jedan od razloga koji ga je naveo da se bavi glumom.

SVI JE ZNATE iz čuvenih jugoslovenskih filmova: Ova slavna glumica je baka Nikole Đurička (FOTO)

Popularnom glumcu Nikoli Đuričku, koji gradi karijeru u Americi, gluma je u genima. 

Naime, pokojna baka Nikole Đurička, Tomanija Đuričko bila je glumica koja je prvi put na scenu stala davne 1915. godine u Nici. Ona je bila udata za Đorđa Đurička sa kojim je dobila sina, oca Nikole Đurička, a njen unuk svojevremeno je izjavio da je vrlo moguće da se bavi glumom upravo zbog nje.

 - Tomanija Đuričko jeste moja baka i moguće je da se zbog nje i ja bavim glumom- rekao je glumac o baki čiji je život bio izuzetno težak. 

Kada je počeo Drugi svetski rat, Tomanija je prešla da živi u Pančevo, a vodila je izuzetno skroman život.

Pročitajte: Veliko slavlje preko okeana - Porodica Nikole Đurička ne skriva sreću (foto)

Youtube Screenshot

 

- Teško smo živeli, nije bilo novca, a lišavali smo se gotovo svega. Ali, beskrajno smo voleli pozorište, ispunjavalo nas je najzdravije drugarstvo i osećali smo da smo srećni - ispričala je Tomanija, prenose mediji.

Dok je igrala u ondašnjem Beogradskom dramskom pozorištu, neočekivano je dobila otkaz, nakon kojeg je svoju karijeru nastavila u Narodnom pozorištu, umesto da ode u penziju. Navodi se da je često bila zapostavljena uprkos velikim dostignućima. Ipak, žiri filmskog festivala u Rimu dodelio joj je 1966. prvu nagradu za žensku ulogu u filmu "Čovek sa fotografije" Vladimira Pogačića.

- Uvek kad bih dobila ulogu, obuzimao me je strah. Događalo mi se i da zaplačem čitajući prvi put tekst uloge. Duboko sam preživela sudbinu svake žene koju sam tumačila na sceni - pričala je Tomanija, prenosi "Blic" .

Komentari (0)

Loading