Celebrity News

Da li će vas ovim izjavama Jelena Đoković iznervirati? Evo šta je rekla i pokrenula haos na društvenim mrežama!

Objava Jelene Đoković na društvenim mrežama tiče se važne društvene teme, a izazvala je lavinu reakcija njenih pratilaca.

Da li će vas ovim izjavama Jelena Đoković iznervirati? Evo šta je rekla i pokrenula haos na društvenim mrežama!

Jelena Đoković neretko iznosi svoje stavove na društvenim mrežama o raznim društveno-političkim temama i važi za osobu koja razmišlja izvan standardnih okvira, a njena mišljenja često izazovu podeljene reakcije u javnosti.

Pročitajte: Luksuz kakav šampion zaslužuje - Zavirite u vilu porodice Đoković u Marbelji koja vredi blizu 10 miliona evra (FOTO)

Instagram

 

Objava Jelene Đoković tako je i ovaj put izazvala lavinu komentara, nakon što se supruga najboljeg tenisera dotakla teme da li žene treba da kuvaju, odnosno ona je preispitala nametnute društvene norme i uloge koje se dodeljuju ženama još od malih nogu.

Poznato je da se neretko ženama govori "da je put do srca muškarca preko stomaka" , a Jelena se duboko zamislila nad ovom floskulom ili izrekom, pa zatim pozvala svoje pratioce da učestvuju u diskusiji, čije je delove objavljivala na storijima.

- Kakvo programiranje imamo od ranih dana, drage moje - napisala je Jelena, ne slagavši se sa gotovo kanonizovanim razmišljanjem dominantnim u patrijarhatu, u kojem živimo.

Pročitajte: Ko je misteriozna žena od koje se Novak i Jelena ne odvajaju? (FOTO)

Instagram

 

Njena poenta je zapravo bila da žene treba da imaju pravo izbora, a da ne moraju da slepo slede naučene tradicije koje se prenose sa kolena na koleno i izlizane izreke koje ženu ne stavljaju u ravan sa muškarcem, te žustre ali i pozitivne reakcije njenih sledbenika na društvenim mrežama nisu izostale. Dok su se mnogi složili sa Jelenom, bilo je i onih pratilaca sa mišljenjem da su suštinski nametnuta uverenja zapravo univerzalna i treba da važe za sve žene, sa čime se, sudeći po njenim objavama, Jelena definitvno ne slaže.

Komentari (0)

Loading