Celebrity News

Prvi trejler za film TOMA - Pesme veće od života

Koliko sećanja staje u san? Koliko sećanja staje u pesmu? Koje su pesme veće od života?

Prvi trejler za film TOMA - Pesme veće od života

Tajna odgovora na ova pitanja krije se u novom u filmu reditelja Dragana Bjelogrlića - “TOMA”, koji kao koproducenti zajednički potpisuju Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, a čiji je prvi trejler objavljen danas. 

Film „TOMA“ prvi je biografski film u novijoj domaćoj kinematografiji, čije linije priče prate lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji. Kako su nastale “Dotak’o sam dno života”, “Dva smo sveta različita”, “Ljiljana”, “Tužno leto”, i zašto je morao “dobro da se zaprlja” kada piše stih - opisali su scenaristi filma: Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić i Maja Todorović.

Kako je Toma Zdravković voleo, patio, bežao i ponovo se vraćao svojoj duši - dočarao nam je Milan Marić u glavnoj ulozi, dok je lik raskošne Silvane Armenulić poveren Tamari Dragičević.

Ipak, Toma je bio ton, stih i melodija, a sve to u filmu nam donosi kompozitor i producent Željko Joksimović.

U ulogama onih koji su činili njegov život gledaćemo Petra Benčinu, Milana Kolaka, Sanju Marković, Andriju Kuzmanovića, Milenu Radulović, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Promo

 

Na ovoj romantičnoj drami koja je snimana skoro šest meseci na lokacijma u Srbiji, Crnoj Gori i Americi radilo je više od 200 ljudi, koje su predvodili izvršna producentkinja Nataša Višić, koreditelj Zoran Lisinac, direktor fotografije Goran Volarević, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković i kostimograf Boris Čakširan.

Film „TOMA“ će svoju svetsku premijeru imati 20. avgusta na Filmskom festivalu u Sarajevu, dok će već sutradan 21. avgusta otvoriti Festival filmskih susreta u Nišu.

Projekat „TOMA“ realizuje se u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije, a premijera je planirana za sredinu septembra.

 

 

Komentari (0)

Loading