Celebrity News

Sahranjen Lane Gutović: Ćerka, sinovi i nevenčana supruga neutešni (FOTO)

Sahranjen Milan Lane Gutović na groblju u Kumodražu. Mada je trebalo da počiva u Aleji zaslužnih građana na Novom Groblju, poslednja želja popularnog glumca bila je da bude sahranjen u porodičnoj grobnici, pokraj roditelja.

Sahranjen Lane Gutović: Ćerka, sinovi i nevenčana supruga neutešni (FOTO)

U Kumodražu je imao kuću, tamo je poslednjih godina provodio najviše vremena, gostio je porodicu i prijatellje, kojih je tvrdio da ima malo i da ih je nekako uvek ostao željan. Ako, međutim, saberemo sve suze koje su potekle zbog njegove iznenadne smrti, sve one koji su ga po hladnom, kišnom jesenjem danu ispratili na večni počinak dolazimo do zakljućka da je Gutović imao više prijatelja, nego što je sam verovao da ima. Bio je poseban čovek izrazito otvoren i iskren, bilo ga je lako voleti. Poeta, emotivac, odličan komičar, divan otac i deda. Sinovi Spasoje i Janko i ćerka Milica, neutešni su a pored njih opelu u porti crkve Svete Trojice prisustvovala je i glumčeva nevenčana supruga, koju je za života vešto krio od medija.

Pročitajte: Oglasila se neutešna ćerka pokojnog Milana Laneta Gutovića: Oprostila se od oca ovim rečima

Ata Images

 

Na opelo i sahranu od njegovih kolega glumaca došli su Tanasije Uzunović, Aleksandar Dunić, Predrag Smiljković, Ivana Dudić, Goran Sultanović, Andrija Milošević, Aleksandar Srećković Kubura, Vesna Trivalić, Milena Vasić, Voja Brajović, Irfan Mensur i Dragan Petrović Pele. Na večni počinak Laneta je ispratio i reditelj Predrag Gaga Antonijević, bivši fudbaler Dule Savić sa suprugom, kao i novinarka Vesna Dedić, koja je bila vidno potrešena.

Pročitajte: PRE 30 GODINA Milan Lane Gutović SE RAZVEO U TAJNOSTI! Ni danas niko ne zna ime njegove prve žene

Ata Images

 

Službu je održao protojerej-stavrofor Sredo Vranješ, dugogodišnji starešina kumodraške crkve, i prijatelj porodice Gutović.

- Gutovići su u pamćenju našeg hrama zapamćeni kao izuzetno privrženi veri, crkvi, tradiciji, zdravom patriotizmu. Milanovoj porodici godinama sam osvećivao slavski kolač za Nikoljdan. Divni su to ljudi, a Milan je bio jedinstven i neponovljiv čovek. U duhu vere i poštovanja tradicije vaspitavao je i svoju decu. Duhovno su to zdravi i stasiti ljudi. Spram posla kojim se bavio, bio je istinski terapeut narodne duše. Znao sam često i da nenajavljen navratim u njegov dom, i uvek sam ga zaticao sa knjigom. Znao je Novi zavet, ali nekoliko puta me je prosto iznenadio citatima iz Starog zaveta, koji je očigledno čitao i izučavao. Zid njegovog stana, na kome je stajala kućna ikona, uvek je bio pomalo čađav. Meni kao svešteniku bilo je jasno da se kandilo pred ikonom Svetog Nikole u tom domu nikada nije gasilo. I to dosta govori o veri koju je u sebi nosio - rekao je Vranješ.

Ata Images

 

Milan Lane Gutović preminuo je u sredu u 76. godini na Vojnomedicinskoj akademiji posle teške bolesti.

 

Komentari (1)

Loading
Nena

23:08 28.08.2021

Izgubili smo barda i velikana...Koliko je divno videti normalnu i prirodnu a prelepu zenu kao sto je Milena Vasic,lice oce iskreno tuguje i koje se ne krije ispod tamnih naocara...Neutesni zbog Laneta...Neka Gospod ne zaboravi mrtve ,neka cuva zive...