Celebrity News

ZAVRŠILA JE PRESTIŽNE ŠKOLE: Ovo je sestra Žike Todorovića koju retko viđamo (FOTO)

Sestra Žike Todorovića ne pojavljuje se u javnom životu, a završila je prestižne škole i veliki je ponos svog brata glumca.

ZAVRŠILA JE PRESTIŽNE ŠKOLE: Ovo je sestra Žike Todorovića koju retko viđamo (FOTO)

Ata Images

Naš proslavljeni glumac Srđan Žika Todorović ne oglašava se često na društvenim mrežama o svom privatnom životu, te je prava retkost kada nešto lično podeli sa svojim pratiocima. Naime, javnosti je poznato da ima sestru, koja je mlađa od njega i i te kako obrazovana.

Sestra Žike Todorovića, Dana Todorović, rođena je 1977. godine, išla je u školu u Budimpešti, Detroitu, Indijanapolisu i Njujorku, a u Londonu je studirala dramu i bavila se prevođenjem i glumom. 

Takođe, Dana je velika podrška glumcu, koji koristi svaki slobodan trenutak da provede sa njom.

Pročitajte: Prošli su zajedno kroz najveću životnu tragediju - Ovo je žena Žike Todorovića (FOTO)

Svojevremeno, sestra Žike Todorovića govorila je o svom životnom putu, kao i o tome, kako je nastala njena prva knjiga, koja se naročito dopala njenom pokojnom ocu Bori Todoroviću.

- Sigurno je da je moja nekadašnja, mladalačka želja da budem glumica, pa tako i činjenica da sam u Londonu završila "studije drame" (smer koji je po mnogo čemu sličan našoj dramaturgiji), uticala na to da moji romani sadrže određene dramske karakteristike. Gluma svakako može biti od velike pomoći u građenju književnog dela, pogotovu kada su dijalozi u pitanju, jer se kroz taj mehanizam izgovaranja rečenica, odnosno replika, lako može izdvojiti autentično od lažnog, a čitaoca je, baš kao i publiku u pozorištu, jako teško prevariti - rekla je ranije Dana Todorović, prenose mediji.

Pročitajte: NJU JE OSTAVIO ZBOG DRUGE - Ova poznata voditeljka je bila u ljubavi sa Žikom Todorovićem (FOTO)

Dana je svoj prvi roman napisala 2008. godine, pod nazivom ''Tragična sudbina Morica Tota'', a isti je preveden na nemački i engleski jezik, a posvetila ga je pokojnom ocu.

- Često mi je, iz one najčistije roditeljske želje da mu dete bude uspešno, sugerisao: "Jao, samo da ti ovaj roman bude deblji od prvog... delovaće, nekako, impozantnije. I ubaci malo više dijaloga, narod to voli, biće lakše za čitanje..." Bora je bio izrazito duhovit i zabavan otac, i mogu samo da se nadam da je makar delić tog duha preneo i na mene - priznala je ona za medije.

Komentari (0)

Loading