Lifestyle

Mastercard i Filmski festival u Veneciji ljubiteljima filma pružaju priliku da vide život iz drugačije perspektive

Pridružite se uzbudljivoj seriji razgovora u čast 78. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, u kojima će učestvovati Bong Jun Ho, Tim Rot, Suzan Sarandon, Marisa Tomei, Paolo Virzi i Robin Rajt

Mastercard i Filmski festival u Veneciji ljubiteljima filma pružaju priliku da vide život iz drugačije perspektive

Mastercard, glavni sponzor 78. Venecijanskog međunarodnog filmskog festivala - La Biennale di Venezia (1. - 11. septembar), i kompanija koja sa ponosom podržava filmsku magiju, nove talente i drugačije perspektive, poziva ljubitelje filma, studente i buduće filmske stvaraoce da se pridruže ekskluzivnoj seriji virtuelnih razgovora sa nekim od najuticajnijih umetnika savremene kinematografije, a koji se održavaju u partnerstvu sa Filmskim festivalom u Veneciji. Zajedno ćemo otkriti kako priče velikih filmskih stvaralaca mogu stvoriti uticaj koji se proteže izvan samog filma.

Strast prema filmu otvara nam oči za nove svetove, nova pitanja i nove izazove. Oni koji stvaraju magiju na ekranu imaju jedinstvenu sposobnost da nam pokažu život iz nove perspektive koja nas može odvesti na nova putovanja ili nam omogućiti da ponovo posetimo poznata mesta na nove načine. Načini na koje se ove priče stvaraju i doživljavaju i na koji se u njima uživa, menja se na osnovu kreativnog pogleda kojim započinje putovanje u okruženju u kojem se one konzumiraju.

Pridružite nam se u seriji razgovora sa Bong Jun Hoom, Timom Rotom, Suzan Sarandon, Marisom Tomei, Paolom Virzijem i Robin Rajt koji će  sa vama podeliti svoja razmišljanja o tome kako sjajna kinematografija može pokrenuti različite perspektive, bezbroj emocija i uticati na naše živote od trenutka kada film počne.

U našoj seriji događaja događajima „Život iz drugačije perspektive: beskontaktne veze - Istražujući moć bioskopa da nas poveže“ istražićemo ulogu reditelja, glumca, snimatelja i svih onih u filmskom svetu, u izgradnji priča koje ne samo da pomažu da vidimo život iz osvežene perspektive, već i da njihov uticaj na to da ljude povezuju sa svojim dubljim bićem, sa izmenjenim i različitim svetovima, ispunjenim neprocenjivim mogućnostima.

„Bioskop, za razliku od bilo koje druge vrste umetnosti, nas poziva i omogućava nam da vidimo život iz drugačije perspektive, a u okolnostima u kojima se krećemo kroz promenljivo okruženje, bioskop ima još značajniju ulogu. Srećni smo što nastavljamo blisko partnerstvo sa Filmskim festivalom u Veneciji, kako bismo pomogli ljudima da dožive transformacionu moć filma“, rekla je Džanet Lindo, direktorka sektora integrisanog marketinga i komunikacija za Evropu u kompaniji Mastercard. „Slušajući najnovije uvide koje će nam dati ikone savremenog filma, želimo ljubiteljima filma i studentima filmske umetnosti da ponudimo zanimljiva i neuporediva iskustva, i time im omogućimo da budu bliže stvaranju ove umetnosti koja je za njih neprocenjiva.“

„Film suštinski pruža širok uvoid u svet. Svaki kvalitetan film može nas naučiti nečemu, osvestiti velike promene koje se dešavaju u savremenom društvu, uticati na naše predrasude i naša saznanja. Kroz bioskop možemo da putujemo unazad kako bismo ponovo otkrili događaje koji su zaboravljeni ili običaje koji su se promenili i da stignemo tamo gde nismo u mogućnosti zbog ograničenih mogućnosti, bilo da se radi o udaljenim zemljama ili o budućnosti koja nas čeka. Nijedna umetnička forma ne može nas istovremeno zabaviti i zadiviti više od filma, pomažući nam da podignemo svoju svest kao pojedinci i građani sveta. Uzbuđeni smo što možemo računati na saradnju kompanije Mastercard u jačanju naše posvećenosti pružanju podrške filmskoj umetsnosti i njenom razvoju ", prokomentarisao je Alberto Barbera, umetnički direktor Venecijanskog međunarodnog filmskog festivala.

Serija razgovora „Život iz drugačije perspektive: beskontaktne veze - Istražujući moć bioskopa da nas poveže“ biće dostupna na Mastercard Youtube kanalu, kao i na platformama www.priceless.com i www.labiennale.org po sledećem rasporedu:

 

  • Robin Rajt, sreda, 1. septembar - 16.30h
  • Paolo Virzi, četvrtak, 2. septembar - 16.30h
  • Tim Rot, petak 3. septembar - 16.30h
  • Suzan Sarandon, subota, 4. septembar - 16.30h
  • Marisa Tomei, nedelja 5. septembar - 16.30h
  • Bong Jun Ho, ponedeljak, 6. septembar - 16.30h

Komentari (0)

Loading