Celebrity News

Cela Jugoslavija ju je obožavala: Ova slavna glumica je majka Maje Volk (FOTO)

Majka Maje Volk, zaslužna je za voditeljkin smisao za šalu, ali i svestranost. Mada se vrlo posvećeno bavila glumom i bila prvakinja drame u nekoliko domaćih pozorišta, iza sebe je ostavila i radio-drame, ali i na desetine romana. Njen glumački šarm mnogi pamte po ulozi u seriji “Pozorište u kući” gde je tumačila nezaboravnu Anu Šumović.

Cela Jugoslavija ju je obožavala: Ova slavna glumica je majka Maje Volk (FOTO)

Mirjana Kodžić ili gospođa Agatonović iz popularne komedije  “Nije nego” rođena je u Beogradu 1928. godine u uglednoj trgovačkoj porodici. Pre upisa na glumu, završila je muzičku školu i akademiju, ali i diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu. U gotovo svakom pozorištu u to vreme nosila je klasičan repertoar.

Pročitajte: Moj verenik je psihički oboleo, nisam mogla da mu pomognem! Maja Volk samo za "Story" otkriva detalje poslednjeg susreta sa Nikosom

 

 

Od njene smrti prošlo je 17 godina, međutim, sećanje na majku kod Maje ne bledi.

- Ona je sve vreme tu, kad god se pogledam u ogledalo, ja je vidim - rekla je spisateljica, koja ne krije da se često kroz razne životne situacije priseti majčinih reči, stavova i odnosa prema životu, a ta sećanja neretko deli i sa pratiocima na “Instagramu”. Takođe je priznala da majku ume da prepozna i u ćerki Mileni.

‒ Najstarije i najmlađe dete na neki način po rođenju imaju “status”, ali srednje je uvek u problemu. Zato je Milena još u detinjstvu razvila šarm ne bi li privukla pažnju. Taj temperament nasledila je od moje majke - kazala je ranije ona.

Pročitajte: Maja Volk: Moja oaza zdravlja na Kosmaju

 

 

Majka Maje Volk ostavila je neizbrisiv trag u pozorištu i na televiziji, a bila je udata za filmskog i pozorišnog kritičara doktora Predraga Volka.

Komentari (0)

Loading