Celebrity News

Svi su čuli za njega a ne znaju da je otac glumice Mione Marković (FOTO)

Otac Mione Marković istoričar je umetnosti koji je decembra 1997. godine izabran za člana Evropske akademije nauka. Prateći očeve stope glumica i njen brat Vukan gotovo čitavo detinjstvo proveli su učeći istoriju, pripremajući se za takmičenja na kojima su pokazali zavidne uspehe.

Svi su čuli za njega a ne znaju da je otac glumice Mione Marković (FOTO)

Instagram

Nešto pred početak studija Miona je shvatila da ipak želi glumom da se bavi, dok je njen brat nastavio da proučava važne događaje iz prošlosti i danas je jedan od uspešnijih mladih istoričara, koji ima čak i internacionalnu karijeru. 
Mada je odustala od profesije koju joj je otac namenio Miona ga kao mlada i vrlo talentovana glumica nije razočarala. Predrag uživa u svim njenim predstavama, uvek je u prvom redu na premijeri, a i serije u kojima igra njegova mezimica pomno prati, iako mu tematika nije bliska. Voli je onako kako svaki otac voli svoju naslednicu, a Miona otkriva da čak ni posle toliko godina gotovo nikada ne propušta da je poljubi u ruku i prema njoj se ophodi kao prema princezi.

- Moj nežni otac, koji svoju ćerku uvek ljubi u ruku čime joj ne dozvolja da izgubi ulogu “princeze”, čak i kada ona misli da je to više nije moguće, jer zaboga sada je već mlada žena, a ne devojčica. I da znaš tata koliko god ja prevrtala očima na to, uvek se malo i smešim, jer baš je lepo biti princeza - poručila je jednom prilikom tati ona na svom “instagramu”.

Pročitajte: Miona Marković o odnosu s majkom: Najgora sam prema njoj, ali ona nije zlopamtilo (FOTO)

Instagram

 

Otac Mione Marković jedan je od osnivača  kviza “Visoki napon” koji se dugo emitovao na RTS-u. Poznat je i kao pobednik velikog finala kviza “Kviskoteka” za sezonu 1989-1990. Као dvadesetčetvorogodišnji asistent na Institutu za savremenu istoriju učestvovao je u pretposlednjem ciklusu kviza који се еmitоvао na prostoru cele SFRJ i dva puta na nastupima pre finala obarao rekord po broju osvojenih bodova. U finalu je pobedio svog zeta Aleksandra Saljnikova. 

Komentari (0)

Loading