Celebrity News

Tragedija u domu Mione Marković par dana pred veliko veselje (FOTO)

Miona Marković jedna je od retkih glumica koje putem društvenih mreža komuniciraju sa svojim obožavaocima. Rado sa njima deli intimu, bilo da je reč o srećnim ili tužnim dešavanjima, a poslednjom emotivnom objavom lepa umetnica mnogima je naterala suze na oči.

Tragedija u domu Mione Marković par dana pred veliko veselje (FOTO)

Luka Šarac

Miona je sa svetom podelila informaciju da joj je preminula baka Milka. Reč je o majci istoričara Predraga Markovića, koju je glumica izuzetno volela, njome se ponosila, od nje učila i u njenom krilu se najbezbednije osećala. Skrhana bolom ispod bakine slike na "instagramu" napisala je nekoliko dirljivih reči, a potom otkrila  anegdote iz detinjstva, koje će, kako tvrdi, pamtiti do kraja života.

- Baba Milka učila nas je da skačemo na glavu u vir na Uvaču, a tada je već bila u šestoj deceniji sa već trajnom povredom pršljena koju je zaradila u teškoj saobraćajnoj nesreći. Baba Milka još onda kada nije bilo telefona zvala nas je na ručak uz porodični zvižduk koji se mogao čuti kroz 3 ulice ili preko cele livade na Zlatiboru. Baba Milka je pravila najbolje uštipke i gibanicu i to smo jeli sa šećerom! Na slavama je na ruskom uvek govorila Jesenjinovu “Pesmu o Keruši” malo patetično, ali sa mnogo samopozdanja kad god bi joj neko tražio! Ja često kažem da sam dva puta naučila da plivam, jednom kao dete sa roditeljima na moru, a drugi put u Krupnju na bazenu sa babom, tada mi je objasnila da “guzica ne sme da potone” i od tada baba plivam najbolje na svetu! Bila bi ponosna da vidiš moj delfin! Baba je volela da puši mnogo, onda je pocepala cigaru i pauzirala nekih 20-ak godina, pa opet nastavila jednu za drugom. Milka je sem kičme nekoliko puta lomila i rebra, a jednom je tako sa polomljenim rebrima išla i na more! Jednom je htela da proveri da li je jelo gotovo i opekla celu glavu u rerni. Baba Milka je spavala uvek i svuda sa sekirčetom ispod kreveta, ako nema sekirčeta snašla bi se! Milka je kao studentkinja pretukla jednog momka iz Nikšića pa joj se taj nikad više nije udvarao iako joj se zapravo sviđao. Milka je bila toliko lepa da su Italijani došli jednom u Peć i rekli njenoj mami Anđi da će da je vode u glumice, prababa nije htela ni da čuje! Milka se udala za dedu Jovana i rodila mu troje dece. On je za nju uvek bio “moj čovek” i volela ga je silno kako može voleti jedna Crnogorka.
Baba se porođala prvi put 1. januara u sred Prokletija sama jer je doktor bio pijan. Drugi put u 6. mesecu trudnoće rodila je mog tatu koji nije imao ni kilogram, sad ima preko 100kg! I treći, malo običniji od ova dva - carski rez! Ona je bila profesorka ruskog u osnovnoj školi, a sva njena deca su profesori na fakultetu! Time se vrlo dičila! Moju babu sam ja zvala “babica” i ona je isto išla na karate kao i ja, isto volela da peva i pleše kao i ja. Nažalost, nisam nasledila tu tvoju gustu kovrdžavu crnu kosu, mada ima je kod tate, kod Sonje i kod Vukana u delovima. A onda je tvoja kosa postala seda… i ja sam je češljala, babice, jer isto kao i mene, tebe je to strašno mrzelo, pa napraviš dredove i satima traje rasčešljavanje. Babica moja ima troje dece: Danicu, Peđu i Milenu, sedmoro unučadi: Andreja, Sofiju, Vukana, Ognjena, Mionu, Strahinju i Jovana i jedno praunuče: Elenu! Doživela je i da je praunuka zove “baba Milka”. Naučila nas je da budemo pleme i jedno drugom da čuvamo leđa. Naučila nas je da uvek pobeđujemo i da se volimo. I ko bi rekao da je jedna baba toliko voljena -  napisala je ispod bakine fotografije dramska umetnica, koja je za smrt očeve majke saznala tokom priprema svadbenog veselja sestre od tetke Sofije.

Instagram

 

Nakon velike porodične tragedije u domu Markovića većalo se da li svadbu Sofije Saljnikov, koju Miona zove Sonja, otkazati. Ipak, Milkina poslednja želja nije mogla ostati zanemarena, što je glumica takođe podelila sa pratiocima na društvenim mrežama.

-  Tvoja poslednja želja je da se svadba odigra, život pobeđuje. Poetično i simbolično ispraćamo tebe na Sonjin imendan, a na njenoj svadbi ti ćeš nam pevati sa neba i uživaćeš udajući svoju prvu unuku. Volimo te - poručila je baki ona i ovim dirljivim rečima se oprostila od nje.

Pročitajte: Odao je Instagram: Da li to Miona Marković ima novog dečka? (foto)

 

Komentari (0)

Loading