Celebrity News

NIKO NE ZNA KOLIKO MI JE TEŠKO: Potresne reči Sofije Rajović o NARUŠENOM ZDRAVLJU

Zdravlje Sofije Rajović bilo je ugroženo nakon njenog odlaska u Ameriku, a zbog toga morala je da promeni život iz korena i pridržava se određenih pravila.

NIKO NE ZNA KOLIKO MI JE TEŠKO: Potresne reči Sofije Rajović o NARUŠENOM ZDRAVLJU

Poznata glumica i voditeljka Sofija Rajović danas je na televiziji Doktor, otkrila sa kojim se to zdravstvenim problemom već duže vreme bori, a sve kako bi pomogla onima koji možda u ovom trenutku biju istu bitku.

Reč je o insulinskoj rezistenciji za koju je Sofiji trebalo čak godinu dana lutanja po različitim lekarskim ordinacijama kako bi je ustanovila, a da nešto nije u redu najpre je primetila njena prijateljica sa kojom je živela u Majamiju.

- Da imam problem bilo je vrlo očigledno, ali ne meni već mojoj tadašnjoj cimerki u Americi. Moje povećavanje kilaže dogodilo se rapidno pa moj mozak uopšte to nije registrovao, nisam to čak ni u ogledalu primetila. Od momenta kada sam došla u Majami, nikada to neću zaboraviti, prošla su 23 dana kada mi je prijateljica s kojom sam živela kazala: Sofi, mislim da si se malo ugojila – prisetila se Sofija u emisiji dr Branke Marković.

- Sklona sam tome da nosim široke stvari jer ne volim da me nešto steže, i rekla sam joj: Ma ne, nije to ništa. Onda sam stala na vagu i videla da pokazuje 73 kilograma, a u Ameriku sam stigla sa 63. Za svega 23 dana ugojila sam se deset kilograma! Mislila sam da je vaga pokvarena i pozajmila sam komšijinu i ona je pokazala isto. Tada sam shvatila da nešto nije u redu jer u ishrani nisam ništa drastično promenila. Jesam jela dve kugle sladoleda dnevno i jela u restoranima, a poznato je da Amerikanci koriste mnogo putera i da hrana ima više aditiva, ali količinski nisam toliko jela da bih dobila deset kilograma – kazala je Sofija u pomenutoj emisji.

Pročitajte: Bila mu je inspiracija za najveće muzičke hitove - Glumica Sofija Rajović nekada je ljubila OVOG poznatog pevača

Aleksandra Pešić

 

Vratila se potom u Beograd i odmah krenula na dijetu koja je ranije davala rezultate, ali koja tada uopšte nije funkcionisala.

- Mesec dana sam držala dijetu i – ništa. Promenila sam dijetu i - opet ništa. Otišla sam potom kod nutricioniste i za dvadesetak dana sam izgubila svega 1,2 kg. Vaša psiha tu najviše strada, to je borba sa vetrenjačama. Radite sve, a nema nikakvih rezultata. Posle nekog vremena bila sam na ivici nervnog sloma. Ustajala sam nesrećna i u krevet išla nesrećna i gladna. Lekari su mi mesecima govorili da je sve u redu. Lutala sam gotovo godinu dana – kazala je Sofija Rajović.

Kako je objasnila, niko joj od lekara nije ni spomenuo insulinsku rezistenciju.

- Imala sam stravične napade za slatkišima. U jednom momentu sam sebe hvatala da pojedem pola kilograma sladoleda, a i dalje mi se jede. Ljudi ne razumeju koliko je to teško. Konačno sam došla kod lekara koji mi je preporučio OGTT test i tada sam saznala da patim od tog stanja i dobila terapiju, ali me je najviše uplašilo to što moram da smanjim slatko. Pristup mog lekara je bio divan, kazao mi je: Okej, pazi šta jedeš, pićeš lek, i kada baš želiš pojedi nešto slatko - dodala je glumica.

Komentari (0)

Loading