Celebrity News

Bila je uporna dok mu nije rodila sina: Ko je i čime se bavi muž Mire Adanje Polak

Muž Mire Adanje Polak posle sina Marka najznačajniji je muškarac u životu poznate novinarke i autorke emisije "Mira Adanja Polak”.

Bila je uporna dok mu nije rodila sina: Ko je i čime se bavi muž Mire Adanje Polak

Zbog njega je svojevremeno umela da odloži intervju sa Kisindžerom i vrati se iz Amerike u Srbiju. Nije se smirila dok mu nije rodila dete, a često voli da se našali i kaže da joj je to pošlo za rukom tek iz devetog puta te da se u tome možda i najviše ogleda njena upornost i istrajnost. 

Pročitajte: Mira Adanja Polak SE GODINAMA BORILA SA PROBLEMOM OD KOG ZAZIRU SVE ŽENE

Muž Mire Adanje Polak raketni je inženjer Martin Darko Polak, koji, kako slavna novinarka tvrdi, nije mnogo zainteresovan za njene emisije, kao što uostalom to nisu ni sin Marko, snaja i troje unučića. Mira porodicu uvek stavlja na prvo mesto, a ulogu supruge, majke i bake posmatra kao nešto sveto. Za sebe tvrdi da je patrijarhalna žena, što je po njenom mišljenju srž skladnog braka.

- Zna se ko je u kući najstariji, muž, ko drugi. Muž je glava kuće i to poštujem. Mislim da je u osnovi svih bračnih razmirica upravo taj isforsirani sukob nadležnosti, ta potreba nekih žena da, bez ikakvog istinskog razloga, preuzimaju na sebe prerogative koji pripadaju muškarcima. Zašto, čemu, pa uloge su odavno podeljene! Svako nek igra svoju i – mir u kući. Kažem to po cenu da me optuže da sam konzervativna i tradicionalna. Ja se nikada ni sa jednim muškarcem nisam nadmetala i zato, valjda, nikada nisam ni doživela od njih poniženje ili neku drugu neprijatnost - rekla je ranije Adanja i dodala:

- Kada sam recimo imala zakazan intervju sa Kisindžerom, moj suprug je zatražio od mene da smesta sednem u avion i da se iz Njujorka vratim kući. To sam i uradila, a ispostavilo se da sam takvom odlukom obezbedila kod sagovornika mogućnost da intervju dobijem sledeći put. To su ti slatki i gorki rizici našeg posla.

Pročitajte: Mira Adanja Polak: Porodica je nukleus društva - ako je na čvrstim nogama, računajte na opstanak i uspeh

Bračnu sreću Polakovih upotpunio je dolazak sina kojeg je Mira donela na svet, prethodno se teško noseći sa čak osam pobačaja. O ulozi majke i bake umela je da kaže:

- Ne znam, mislim da sam bila dobar roditelj. Onako kako su vaspitali mene, sestru i brata, tako sam i ja vaspitala svoje dete. Teško je odupreti se modelu koji ste dobili od roditelja, a nešto, pravo da vam kažem, i ne vidim da je bio loš. Možda sam tu i tamo štogod morala da osavremenim, ali u osnovi to je to. Poštovala sam pravo sina na sopstveno mišljenje, nisam mu se mešala u život, nisam naturala savete, nastojala sam, a i danas se trudim da mu pomognem kad god to od mene zatraži. Poštujem snaju, a unuku obožavam. Bile smo nas dve na jednom dečjem rođendanu i tada sam je videla u akciji. Ušla je na nepoznat teren, među nepoznate ljude, u sekundi je našla čoveka kome će da se uspentra na krilo i koji će da joj iseče parče torte. Kada sam videla kako se snašla, rekla sam u sebi: „Ovo je genetika.“

Pročitajte: Mira Adanja Polak: Sve što je moglo da se proda, prodala sam da bih mogla da uradim ono što me interesuje

Mira Adanja Polak rođena je ratne 1942. u Budimpešti, od oca Solomona, lekara i jednog od osnivača VMA, i majke Katarine, istoričara umetnosti. Odrastala u Beogradu sa sestrom Gordanom i bratom Đorđem. Diplomirala kliničku psihologiju, bavila se marketingom, bila i šef stjuardesama Aviogeneksa. Pre televizije pisala za „Politiku“, „Dugu“, „Bazar“, a kasnije sarađivala i za svetske medije poput časopisa „Pipl“, „Rojaliti“, američku televiziju ABC, britansku ITN… Govori engleski, francuski, mađarski, italijanski.

Pročitajte: Mira Adanja Polak: Orijana Falači me je primila noću u jednom beogradskom hotelu, delovala je istrošeno

Postala je prepoznatljiva po specifičnim putopisima koje prikazuje u okviru emisije „Mira Adanja-Polak“. Reportaže koje se izdvajaju su one iz Amerike, Austrije, Čilea, Francuske, Italije, Indije, Japana, Kenije, Kine, Mađarske, Nemačke i Rusije, a o njenim intervjuima sa zvaničnicima i zvezdama do kojih je teško doći se i danas govori. Uz sve to bavi se i humanitarnim radom, a 2009. godine joj je na godišnjem skupu Y-peer programa UN-a za kontinuiranu borbu protiv AIDS-a i širenje znanja o ovoj bolesti dodeljeno zvanje ambasadora UNFPA.

Komentari (2)

Loading
Boca68

12:25 04.10.2021

Gospođa u pravom smislu te reči . Njene putopise gledam sa uživanjem. Profesionalna ,nenametljiva ,poštuje sagovornika koji daje interviju,novinar stare garde, jednostavno rečeno žena zmaj...

Рашо

15:55 04.10.2021

Не схватам шта треба да значи исказ "родила му сина"? Па није рађање детета куповина поклона! Зар није дете родила и због себе и зато што је желела да има дете него само да испуни жељу мужу. Ако је само због овог последњег онда је то за жаљење?