Celebrity News

Ekskluzivno za "Story" : Ivana Maksimović predstavila sina Uroša, pa otkrila sa kojim se izazovima roditeljstva suočava

Ivana Maksimović opisuje izazovnih prvih mesec dana s novim članom njene porodice, otkriva kako je Filip reagovao na bebu i koliko se raduje što će se s decom uskoro pridružiti suprugu Danilu u Monte Karlu.

Ekskluzivno za "Story" : Ivana Maksimović predstavila sina Uroša, pa otkrila sa kojim se izazovima roditeljstva suočava

Poznata strelkinja Ivana Maksimović (31) ostvarila je svoj veliki san o proširenju porodice, kada je nedavno na svet donela svog drugog sina Uroša, kojeg ima u skladnom braku s košarkašem Danilom Anđušićem. Ćerka proslavljenog strelca Gorana Maksimovića i dugogodišnje repezentativke Mirjane Maksimović sinu Filipu je podarila najboljeg prijatelja, a najveću sreću porodici je predstavljalo to što je Danilo uspeo da im se pridruži u Beogradu tri dana nakon porođaja. Iako se on pre Ivaninog porođaja preselio u Monte Karlo, gde igra za tamošnji košarkaški klub, ništa nije moglo da ga spreči da se porodici pridruži u ključnom momentu i provede tri nezaboravna dana s tek rođenim naslednikom. Dobitnica srebrne medalje na Olimpijskim igrama 2012. godine presrećna je zbog novog životnog poglavlja – ona će se uskoro sa sinovima pridružiti suprugu u Monaku, gde će cela porodica živeti. Najpre smo atraktivnu Beograđanku pitali kako je protekao prvi mesec u novom porodičnom sastavu, a ona nam je, s neskrivenim uzbuđenjem, rekla da jeste bilo naporno, ali da joj je novu situaciju umnogome olakšala činjenica da je njen stariji sin Filip odlično reagovao na bebu.

– Dok sam trepnula, prošao je naš prvi mesec. Bila sam spremna na sve, ali nisam očekivala da će se od samog početka Filip i Uroš tako dobro slagati, da će naš stariji sin bebu tako dobro prihvatiti. Svima nam je ovaj mesec bio pravi izazov, navikavanje na bebu, na novi životni ritam, ali sve je lakše kada starije dete lepo sarađuje u novoj situaciji i kada, naravno, imate pomoć porodice koja najviše znači – kaže sportistkinja koja je streljaštvom počela da se bavi 2002. godine. Otkako je dobila sina Filipa, u javnosti je govorila o želji da ima još naslednika, kao i o svom snu o velikoj porodici. Iako su za prvo vreme s bebom karakteristične neprospavane noći i navikavanje na česta buđenja, ona ističe kako ima sreću što je Uroš dobra i mirna beba.

– Da li je to zato što je Uroš drugi sin, ja sam dosta opuštenija i sve mi je mnogo lakše. On je divna beba, mirna, čak ni ta dva ili tri buđenja tokom noći ne padaju mi teško. Imala sam sreće, Filip je takođe bio mirna i dobra beba, pogotovo tih prvih meseci. Ni grčeve ni rast zubića nismo osetili, nadam se da će tako biti i sa Urošem (smeh). Grčevi se Urošu javljaju ponekad, što je normalno. Tada se malo više mazimo i ljuljamo, a ja se trudim da svaku situaciju iskoristim i izljubim ovo moje malo čudo – s toplinom u glasu priča nam brižna majka, koja otkriva da nije imala težak porođaj.

Pročitajte: Ivana Maksimović iskreno - Bilo mi je teško na početku

Privatna Arhiva

 

– Oba porođaja bila su mi divno iskustvo, vodio ih je odličan tim lekara i nisam imala ama baš nikakvih komplikacija. Možda je ovog puta porođaj bio nešto lakši jer sam znala šta me čeka i bila sam na sve mnogo spremnija – kaže Ivana i dodaje da je presrećna što joj se njen suprug pridružio odmah nakon Uroševog rođenja, i da su tri dana u punom porodičnom sastavu za nju bila neprocenljiva.

– Danilo nas je dočekao po samom izlasku iz bolnice i bio je u Beogradu tri dana. Mnogo sam zahvalna njegovom klubu i treneru, koji nam je izašao u susret i omogućio te nezaboravne trenutke, kada smo zajedno uživali u prvim danima s bebicom. Uroša smo izveli u šetnju pre neki dan, brat je bio nestrpljiv da mu pokaže igralište – kroz smeh govori zgodna brineta, koja ističe da ne može da dočeka dan kada će cela porodica biti na okupu i kada će otpočeti zajednički život kraj mora.

– Bliži se naš odlazak u Monako kod Danila i mnogo se radujemo tome. Već smo previše dana odvojeni i sada je teže jer se beba baš brzo menja, svakim danom je i Filip drugačiji i nedostaje nam da smo zajedno i uživamo u svemu tome na okupu. Prvi put ćemo zajedno živeti na moru, to je dodatna stvar kojoj se radujem i sigurna sam da ćemo u Monte Karlu imati mnogo lepih životnih uspomena. Tema o kojoj dosta razmišljamo jeste da li ćemo unajmiti neku plaćenu pomoć, jer Danila očekuju česta putovanja. Mada, ako Uroš ostane ovako dobar, možda neće ni biti potrebe za time – kroz osmeh nam kaže Ivana i dodaje da je njen stariji sin lepo prihvatio činjenicu da više nije samo on u centru mamine pažnje.

– Mala doza ljubomore uvek je prisutna, ali nas je Filip sve prijatno iznenadio koliko je pažljiv, smiren i u kojoj meri već od prvog dana pokazuje ljubav prema bratu time što ga stalno ljubi i mazi – kaže Beograđanka koja je pre rođenja Uroša istakla da sa suprugom sanja o tome da dobiju i ćerku, te da je opcija trećeg deteta otvorena iako je sada rano da o tome razmišlja.

– Volela bih da razlika između dece bude mala, ali još je rano da pričamo o trećoj bebi – rekla nam je Ivana kada smo je pitali da li bi volela da ponovo napravi malu razliku između eventualnog rođenja trećeg deteta. Ona je vlasnica brenda tašni, koji s uspehom razvija iako je trenutno zauzeta brigom o deci. Pitali smo je, na kraju, kako postiže da se bavi biznisom, odgaja bebu i vodi brigu o Filipu, kao i da bude revnosna s čestim objavama na društvenim mrežama.

– Vremena je manje nego pre dolaska Uroša na svet, ali verujem da uz dobru organizaciju i pomoć sve može da se postigne. Inspiraciju za moj "Ivy brend" ženskih tašni pronalazim u majčinstvu i mnogim snažnim i sposobnim ženama koje imaju i više dece, a takođe, uz to vrlo uspešne poslove. Ovih dana mi se čini da nemam dovoljno vremena za sebe, ali sve se zaboravi kad vidim kako bebica dobro napreduje i raste i koliko je Filip srećan kada se zajedno igramo. Svaki slobodan trenutak volim da iskoristim da se vidim s prijateljicama, prošetam gradom ili odem u bioskop – zaključuje sportistkinja koja svojim lepim manirima i ljubaznošću osvaja sve oko sebe.

Još zanimljivih priča pročitajte u novom broju magazina "Story" koji je u prodaji od 6. oktobra

Story

 

 

Komentari (0)

Loading