Celebrity News

OPERISALA SAM TUMOR po hitnom postupku: Anabela Atijas se oglasila, prijatelji i porodica uplakani

Zdravlje Anabele Atijas - trenutak spoznaje da je bolest prisutna bio je težak...

OPERISALA SAM TUMOR po hitnom postupku: Anabela Atijas se oglasila, prijatelji i porodica uplakani

Zdravlje Anabele Atijas bilo je ozbiljno ugroženo. Naime, kada je pevačica imala svega dvadeset godina saznala je da ima karcinom dojke. Mlada i uplašena, u tom trenutku bila je beznadežna, ali kako sama kaže, stručnjaci kojima se tada obratila za pomoć promenili su joj i spasili život.

- Meni se to davno desilo, sa samo 20 godina. Operisana sam u Švedskoj 1995. godine. Imala sam tu sreću da čujem razgovor mojih prijateljica koje su pričale o pregledu, odnosno mamografiji. Slušala sam stariju prijateljicu koja je govorila tada da je samokontrola veoma važna i, eto, igrom slučaja meni je to ostalo u glavi, taj razgovor i jasno se sećam da trenutka kada sam napipala kvržicu na dojci. Tog petka sam se vraćala iz diskoteke, otišla da se tuširam i napipala kvržicu. U ponedeljak sam odmah otišla na pregled, urađena mi je biopsija i u roku od tri dana mi je zakazana operacija - počela je Anabela priču.

Pročitajte: Anabela Atijas objavila fotografiju svoje majke iz mlađih dana, sličnost je neverovatna! (FOTO)

Zdravlje Anabele Atijas spasili su lekari iz Švedske

- U Švedskoj se operacije ne zakazuju tako lako, ja sam tada na sreću imala papire, ali nisam bila upoznata sa tim kako to ide tamo. Danas kad shvatim kojom su me brzinom operisali, shvatam da nisu želeli da rizikuju da to pređe u nešto gore. Doktor mi je rekao, kad me je operisao, da je srećan što se sve tako brzo završilo jer je to već krenulo da prelazi u neki loš oblik. Brzom reakcijom lekara meni je spašen život, ali samokontrola je isto jednako bitna. Na sreću, nisam išla ni na kakve hemoterapije, imala sam samo hormonsku terapiju. Pet godina posle operacije je bitno kontrolisati, a posle pet godina ne postoji mogućnost recidiva - objašnjava pevačica.

Zdravlje Anabele Atijas sada je u najboljem redu, a sve zahvaljujući samokontroli:

Pročitajte: Anabela - Žalim i plačem za ćerkom, onom koja je nestala pre više godina

- Uvek odreagujem kada nešto primetim, sada poznajem svoje telo više nego ranije. Znam kako otprilike izgledaju te opasne kvržice, znam da ne bole i da su veoma tvrde, i da se po tome razlikuju od ostalih. Ne treba doživeti stres na svaku kvržicu u našem telu, ali treba biti obazriv, a ja sam postala mnogo obazrivija. Igrom slučaja mi je u malom mozgu ostalo to masiranje dojki pri tuširanju - rekla je Anabela.

Komentari (0)

Loading