Celebrity News

Krenuo samostrelom na kraljicu: Malo je nedostajalo da sinoć bude izvršen atentat na Elizabetu, evo šta je uzrok napada

Napadnuta kraljica Elizabeta II bruje svetski mediji

Krenuo samostrelom na kraljicu: Malo je nedostajalo da sinoć bude izvršen atentat na Elizabetu, evo šta je uzrok napada

Napadnuta kraljica Elizabeta II i to od strane devetnaestogodišnjeg mladića koji je naoružan samostrelom upao u zamak Vindzor, kako bi izvršio atentat na kraljicu. Policija je uhapsila mladića, koji je izjavio da je želeo da osveti žrtve stradale u Indiji 1919. godine.

Snimak do koga je došao tabloid "The Sun" pokazuje maskiranog mladića sa samostrelom u rukama. Mladić je uspeo da preskoči ogradu Vindzor zamka u kome je kraljica proslavljala Božić. Obezbeđenje ga je uočilo na kamerama, a policija je hitno reagovala. Iako još nisu izdali zvanično saopštenje, mediji pišu da je mladić 24. minuta pre upada u zamak na društvenim mrežama otkrio svoje namere, modifikujući glas pomoću maske koju je nosio.

Pročitajte: Besna Elizabeta uzvraća udarac - Hari i Megan nemoćni pred kraljičinom odlukom

- Žao mi je zbog onoga što sam uradio i onoga što nameravam da uradim. Pokušaću da ubijem Elizabetu, kraljicu. Ovo je osveta zbog svih onih koji su umrli 1919. u Džalianvala Bag masakru. Ovo je i osveta za sve one koji su bili bijeni, mučeni ili diskiminsani zbog svoje rase. Ja sam Indijac. Moje ime je Jaswant Singh Chail, moje ime je Darth Jones - rekao je mladić u snimku, otkrivši svoj identitet.

Momak je nakon hapšenja prebačen u ustanovu za lečenje mentalnog zdravlja. Potvrđeno je i da je tokom prethodne nedelje pretio drugim članovima kraljevske porodice.

Komentari (0)

Loading