Celebrity News

Našao sam se u marici na putu ka zatvoru: Dragan Bjelogrlić detaljno o hapšenju i zašto je PLAKAO

Uspeh Dragana Bjelogrlića već nekoliko godina ne zaobilazi. Bilo da je angažovan kao glumac ili kao reditelj Bjela se u poslednje vreme dosta ističe i izdvaja, a tome svedoče brojni projekti

Našao sam se u marici na putu ka zatvoru: Dragan Bjelogrlić detaljno o hapšenju i zašto je PLAKAO

Godinu koju ostavljamo za nama obeležio je, između ostalog, i neverovatan uspeh Dragana Bjelogrlića sa filmom "Toma". Bioskopsko ostvarenje o muzičaru Tomi Zdravkoviću pogledalo je preko milion ljudi, što na Balkanu, što u dijaspori, a Bjela zbog toga ne krije ponos. Najviše je, kako tvrdi, radostan što je nakon puno napora uspeo u nameri da slavnog pevača predstavi u pravom svetlu, ne izostavivši da opiše nijedan jedini detalj, a posebno se, što su mnogi mogli da primete, fokusirao na Zdravkovićevu dušu i život boema. U tome mu je u najvećoj meri pomoglo to što se konstantno tokom snimanja pitao kako bi Toma reagovao, na ovu ili onu scenu, a priznao je i da je tokom čitavog procesa rada imao utisak da je pokojni muzičar kraj njega, o čemu svedoče i neverovatni događaji koji su njega i ekipu pratili.

- Ovaj film je imao mnogo izazova i prepreka koje su nam se činile da nikada nećemo savladati, često smo Željko i ja kada smo videli da ne ide umeli da kažemo: "Ne da Toma", a bilo je i onih gde smo osetili da je on uz nas, da nas podržava. Naime, scene u Sarajevu snimali smo u doba najveće korone, zabrana je bila da se na jednom mestu okuplja više od 15 ljudi i bilo je potrebno da pronađemo lokaciju na kojoj ćemo to moći da izvedemo Tražili smo, tražili i sasvim iznenada naišli na jednu ulicu koja se zamislite zove Ulica Tome Zdravkovića. Premijeru smo održali tamo na festivalu, zatim i u Nišu, nezapamćene ovacije smo dobili, a svega 24 sata kasnije ja sam bio u zatvoru. I tu sam se setio Tome, pomislio sam da me gleda i kaže: "E pa ne možeš da praviš film o meni, a da se dobro ne zaprljaš." Pogledao sam u nebo tada i rekao: "Dobro Tomo, razumeo sam sve". (smeh)

Pročitajte: Uspeh Dragana Bjelogrlića i na privatnom planu je veliki: Jedan trenutak pokazao je kakav je njegov brak sa Majo (foto)

 

 

Dragan tvrdi da je film vodila emocija, ne on, te da je često i sam plakao dok su na njemu radili. Najviše suza isplakao je tokom snimanja poslednje scene i pesme "Što te nema".

- Mnogo sam plakao tada, inače sam postao plačljivac u poslednje vreme. To ide valjda s kilometražom - izjavio je Bjela.

Uspeh Dragana Bjelogrlića je u njegovoj snazi

Dok je s jedne strane godina za nama na profesionalnom planu za Dragana bila vrlo uspešna, na privatnom mu je bila izrazito stresna. Njegova porodica bila je na medijskom udaru što ga je veoma pogodilo.

- Terali su me iz zemlje iz skupštine. Svi ti napadi su me u početku zbunili, bio sam i povređen. Pitao sam se: "Zašto sada da me toliko blate, zašto mi diraju porodicu?" Kada sam povodom nesreće sina organizovao konferenciju za štampu bio sam vrlo tužan, a onda sam shvatio da sam deo sistema koji tako funkcioniše. Sada sam pomalo zabrinut kada me par dana nema po tabloidima. Šalu na stranu, nije to jednostavno, ali da izdržim pomogla mi je snaga koje nisam bio svestan. Ako su mislili da me uplaše nisu uspeli samo su me još više osnažili - rekao je Bjelogrlić.

Komentari (1)

Loading