Celebrity News

Nisam ga prijavila, ali samo ja znam kako mi je! Verica Rakočević progovorila o nasilju koje je doživela

Verica Rakočević doživela je tešku traumu sa 18. godina..

Nisam ga prijavila, ali samo ja znam kako mi je! Verica Rakočević progovorila o nasilju koje je doživela

Verica Rakočević, najpoznatija kreatorka na našim prostorima, prošla je kroz jako loš period pre nekoliko decenija, kada ju je sa samo 18. godina silovao poznanik.

Verica Rakočević preživela je stravičnu traumu

Budući da su nedavno žene pokrenule na društvenim mrežama pokret #nisamprijavila, modna kreatorka je podelila svoje iskustvo, u želji da podstakne mlade devojke koje prolaze kroz isto ili slično, da ne ćute, već prijave nasilnika.

Pročitajte: Prva ispovest svekrve Verice Rakočević - Mislim da je došlo vreme da kažem istinu o sreći u tom braku

Luka Šarac

 

- To je jako škakljiva tema. Privatno imam svoj stav o tome i ne bih ga javno iznosila. Ja sam svoje traumatično iskustvo ispričala kod Nataše Miljković na RTS da bih pomogla savetima i ličnom - životnom pričom jednoj šesnaestogodišnjoj devojčici koju su silovali drugari. Bila sam jako mlada (18 godina), imala stroge roditelje, i nisam prijavila počinioca tog dela. Kasnije sam smatrala besmislenim da posle deset godina pokrećem priču koja ništa dobro ne bi promenila u mom životu. Ono što sada mogu da kažem je, prijavite odmah, istog trenutka i bez obzira kakav odnos imate sa roditeljima, oni su ti koji će uvek biti vaš zid odbrane - istakla je Verica za "Magazinnina", prenose domaći mediji.

Ona je dodala, da je uprkos svim životnim nedaćama uspela da prevaziđe sve poteškoće, pronađe snagu u sebi i nastavi napred kroz život: 

- Lagala bih ako bi rekla da me ne dotiče. Često sam tiho plakala, ne zbog toga što su me pogađale te oluje, nego zbog snage i količine ljudskih nesreća. Samo nesreće sa kojima ljudi ne umeju da se nose, izazivaju tu količinu mržnje koju poput najstrašnijih oluja šalju na ljude koji se ne uklapaju u njihov šablon. Na moju sreću, meni su te situacije bile pogonsko gorivo da idem napred -  dodala je Verica Rakočević za pomenuti medij.

Komentari (0)

Loading