Celebrity News

KOLIKO JE PORASLA! Minja Miletić pokazala ćerkicu Aniku! Do juče je bila beba, a sad je velika devojčica! Prizor topi srca (FOTO)

Minja Miletić, urednica informativnog programa Euronews televizije provela je nekoliko dana s porodicom u Dubaiju, gde je uživala u izložbama, šopingu i drugim atrakcijama specifičnim za to podneblje.

KOLIKO JE PORASLA! Minja Miletić pokazala ćerkicu Aniku! Do juče je bila beba, a sad je velika devojčica! Prizor topi srca (FOTO)

Predah od uredničkih i voditeljskih obaveza Minja Miletić (41) napravila je s porodicom u Dubaiju. Emirat koji je ranijih godina već imala prilike da poseti sama, ovog puta obilazila je s roditeljima, sestrom Aleksandrom, sestričinom Unom i ćerkicom Anikom, koja će, kako nam je otkrila, od sada biti njena stalna saputnica. Ritmu mezimice Minja je prilagodila odmor, ali je stigla i da obiđe muzeje, plaže, tržnice sa arapskim začinima i sve ostale atrakcije koje Dubai čine tako zanosnim, te mu se iznova vraća. Iako je vreme nije poslužilo kako je očekivala, jer je padala kiša i duvao je vetar, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata vratila se prepuna utisaka.

Postoji li neka konkretna stvar zbog koje se iznova vraćate u Dubai?

- Mislim da je Dubai odlično mesto za odmor, naročito ako želite da pobegnete od hladnih, zimskih dana. Svaki put kada odem sve je veći, lepši, bleštaviji. Ne možete da se ne zapitate šta su sve ti ljudi uspeli da urade za samo 30 godina, a može se očigledno sve samo ako postoji vizija. Dubai je mesto spektakularnih građevina. Tu je Burdž Kalifa kao najviša zgrada na svetu. Ima ukupno 163 sprata, mi smo se popeli na 154, odakle se vidi ceo grad pa i dalje. Osećaj je neverovatan. Ovde se nalazi i najveći i najviši hotel ikad napravljen, Budž al Arab, koji je u obliku jedra, a ulazni hol mu je viši i od same Ajfelove kule, što zvuči neverovatno. Oduševljena sam i građevinama EMAAR, kao i Suk Madinat rizortom koji podseća na Veneciju. Sve je u kanalima i do restorana se ide brodićima. Možete da vidite i poluostrvo u obliku palme i ostrva koja zajedno prave izgled mape sveta. Tu su i sukovi sa zlatom, raznovrsna hrana, safari koji ne treba propustiti, molovi koji su toliko veliki da u svom sastavu imaju akvarijum, klizalište i skijalište. Čini mi se da nikada nije bilo više turista nego sada, stoga smo imali osećaj kao da smo konstantno na nekom festivalu.

 Kako je Anika prihvatila promenu lokacije i klime?

Minja Miletić ekskluzivno za "Story"

- Za početak, dobro je podnela let. Malo uz crtaće, malo spavajući i nekako smo izgurali putovanje. Rekla sam sebi: “Ako sam je vodila na 154. sprat i nije pravila problem, od sada svuda putujemo zajedno” (smeh). Ova poseta Emiratima bila je u potpunosti prilagođena njoj i Uni, pa se i sam obilazak razlikovao od svih prethodnih. Bilo nam je lepo, osim što nas nije baš poslužilo vreme. Kiša, sunce i vetar su se smenjivali. U svakom slučaju, prijala nam je promena.

Pročitajte: Minja Miletić prvi put nakon napuštanja N1 televizije - Sada za ćerku imam mnogo više vremena (VIDEO)

Instagram

 

Posetili ste i „Expo“, da li je zaista veličanstven kao što pričaju?

- Obišla sam nekoliko izložbi, među kojima i onu kojom se naša zemlja predstavlja. Tema je “Srbija stvara ideje – inspirisani proslošću oblikujemo budućnost”. Naš paviljon osmišljen je kao vremenska kapsula koja povezuje zaostavštinu vinčanske kulture. Predstavljene su velike ličnosti koje su doprinele razvoju nauke, kulture, kao i naši savremenici, poput Novaka Đokovića, Marine Abramović, Emira Kusturice, Nikole Jokića. Na mene su ostavili jak utisak i ruski, engleski i finski paviljoni. Žao mi je što nismo mogli sve da obiđemo, ali ima ih više od 190. Svakako je reč o izložbi koju ću pamtiti.

Poznato je da se sve kuhinje sveta mogu probati u Dubaiju, čak i one za koje većina nas sa ovih prostora nije ni čula da postoje. Koja je vas ovoga puta oduševila?

Ćerka Minje Miletić na prvom putovanju

- Prvi put sam sada probala peruanske specijalitete i mogu vam reći da su vrlo ukusni. Ovih dana u Dubaiju su velika atrakcija restoran „Nusr-Et“ i njegov vlasnik koji pravi različite bifteke, ali pošto je bila neverovatna gužva, to sam ostavila za sledeći put.

Da li ste uz dva mala deteta imali vremena za šoping po grandioznim molovima koje ste na početku opisali?

- Posle proslave Nove godine, u Dubaiju je otpočeo šoping-festival zbog čega su u gotovo svim radnjama bile rasprodaje. Našla sam ponešto i za sebe i za Aniku, međutim, kada je o šopingu reč, uvek radije biram evropske gradove za tu aktivnost.

Šta ćete kao uspomenu zasigurno poneti sa ovog putovanja?

- Čitavo putovanje bilo je vrlo avanturističko, imali smo toliko nepredviđenih događaja, mnogo smeha, ali te anegdote ostaviću za prijatelje.

story

 

 

 

Komentari (0)

Loading