Celebrity News

"Nećeš valjda da se baviš tim ciganskim poslom": Goran Bregović nije imao podršku roditelja da postane muzičar, ovo je njegova ispovest

Autor: | 05/02/2022

Goran Bregović odlučio je da će njegove ćerke odrastati potpuno drugačije od onoga na šta je on navikao

"Nećeš valjda da se baviš tim ciganskim poslom": Goran Bregović nije imao podršku roditelja da postane muzičar, ovo je njegova ispovest

Porodica Gorana Bregovića (71) do sada se sigurno navikla na teret njegove dugogodišnje slave ali je on ipak nastojao da im takvu vrstu pritiska olakša kad god je mogao. Zato njegova supruga Dženana s kojom je u braku gotovo pune tri decenije bira život izvan javnog miljea, dok su Bregine naslednice Ema (26), Una (20) i Lula (17) ponekad i pristajale da se nađu u medijima, naročito Ema koja se takođe bavi umetnošću. Ove godine čuveni muzičar konačno će dočekati da mu sve naslednice budu punoletne i moći će da se osvrne iza sebe i pogleda kako se pokazao kao otac, sada kada je sve ćerke izveo na put.

Iako retko govori o ćerkama, svojevremeno se o ovoj temi oglasio za "Story" komentarišući kakav je uticaj na njihovo odrastanje moralo ostaviti to što imaju tako zauzetog tatu koji je mnogo toga propustio dok je gostovao po različitim turnejama.

- Oni su navikli da sam ja otac na službenom putu i nije neophodno da proveravaju da li sam tu svakog dana. Koliko sam od života naučio, to je da su majke neophodne deci, a očevi ne znam tačno čemu služe, ali vidim da služe nečemu. Još uvek nisam ustanovio to - rekao nam je Goran, ali ipak ponudio svoje viđenje očinske odgovornosti.

Luka Šarac

 

- Verovatno se deca osećaju sigurnije sa ocem. Deci je potrebno puno oslonaca u životu, treba im da se na više mesta naslone kako bi se osećali sigurno, da bi mogli da koračaju sigurno. Tu nastupa otac. Vidim da su moja deca sama podelila roditeljske uloge u našoj kući, pa je mama tu za fiziku, a tata za metafiziku. Kada imaju radove u školi, meni se obrate za metafizičke teme, jer ja sam studfirao filozofiju pa sam zgodan za taj segment - objasnio je Bregović koji bi značaj roditeljske podrške morao da posebno ceni kao neko ko je nije imao kada je i sam stasavao.

- Moji su se razveli veoma rano, a ja sam odrastao sa majkom. Iz tog nekog prvog perioda sećam se i tate. Kada sam doneo kući prvi novac sa sviranja on mi je rekao „Nećeš valjda da se baviš tim ciganskim poslom“ a eto mene u tom ciganskom poslu i dan danas. Kada deci želite dobro, vi više niste ni sigurni šta je to. Da li je dobro želeti im te neke sigurne, utabane puteve, ali pretpostavljam da svi roditelji to tako rade jer se suviše boje nepoznatog. Zato ću ja svoje ćerke podržavati u svemu što budu odlučile. Bitno je napraviti im ambijent u kojem će odrastati kao pametna deca a onda će valjda posle i same smisliti šta je najbolje za njih - ispričao je frontmen nekadašnjeg "Bijelog dugmeta".

Pročitajte: KAKVA LEPOTICA, JA SAM STARICA! Pogledajte kako izgleda čuvena Dženana, supruga Gorana Bregovića (FOTO)

Guliver Getty Images

 

Rekao je i da bi država trebalo da ustanovi neki orden za roditelje koji prežive pubertet svoje dece pri čemu je naglasio da bi taj orden u njegovoj kući ipak pripao supruzi Dženani što je bio povod da govori i o njihovom braku.

- Treba se ženiti. Ozbiljno. Svako će na svoj način doterati svoj brak da funkcioniše onako kako mu odgovara, ali svakako treba to uraditi. Morate imati nešto, nekoga u životu, da napravi balans. Da vam život ne pretegne na neku stranu. Brak i porodica tome služe. Da postoji nekakva gravitacija, a to posebno važi u zanimanjima kao što je moje. Inače, krene da vas ta gravitacija napušta - objasnio je Brega, ali ipak dodao i da je on oslonac supruzi kao što je i ona njemu.

Ata Images

 

- Ja sam dobar da budem oslonac, dobar sam drug, lojalan, valjda sam tako odgojen. Međutim, ima stvari koje se, kada ih pretočite u jezik, banalizuju. Zbog toga je uvek opasno govoriti o ljubavi, o braku, o deci, jer sve najvažnije stvari u životu o kojima bi čovek nešto želeo da ispriča, zapravo nisu u jeziku. Tome, recimo, služi muzika - rekao nam je Bregović.

Komentari (0)

Loading