Celebrity News

Danas je godišnjica Đoletove smrti

Autor: | 19/02/2022

Mnogi ne mogu da shvate da ga više nema

Danas je godišnjica Đoletove smrti

Za čitav region koji se na današnji dan prošle godine slomljenog srca opraštao od čuvenog kantautora Đorđa Balaševića, danas je prilika da se sećamo ovog neponovljivog umetnika. Danas se navršava prva godina od njegove smrti s kojom se mnogi još uvek teško mire. Međutim, u skladu sa odlukom njegove porodice nema zvaničnog obeležavanja na groblju, niti bilo kakvih govora ili okupljanja u njihovoj organizaciji.

 

 

Do sada se ovim povodom oglasio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je u dirljivoj poruci odao počast slavnom pesniku i pevaču. Đoleta se seća i veliki broj kolega i drugih javnih ličnosti, dok je njegova ćerka Jelena Beba Balaešvić otkrila još krajem prošlog meseca, da nije planirano da se posebno obeležava današnji dan.

Petar Đorđević

 

- Obeležavati dan kad je neko tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog "nedostatka poštovanja" nego upravo suprotno. Tog nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesmi koju ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima - navela je Jelena i dodatno pojasnila ovakav stav.

- I ne, nije ti potreban taj datum u godini da bi obeležio svoje sećanje na tog nekog. Od svih prelepih i predragocenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obeležavati baš taj dan. Pa sigurno možemo da izaberemo neki drugi datum koji bi daleko adekvatnije išao uz imidž Večitog Klinca koji nas je tolike godine radovao... Ako želimo da pokažemo svoje poštovanje, zahvalnost, ljubav i sreću što smo voleli Nekog, logičnije je da to bude dan kad je on stigao na ovaj svet... A ne otišao sa njega - objasnila je Đoletova naslednica.

Pročitajte: OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Jovana Balašević iznela šokantne podatke o majci Olji i pokojnom ocu Đoletu

 

 

 

Komentari (0)

Loading