Celebrity News

Slobodan i Jelena Ćustić zajedno imaju četvoro dece, a dvoje najmlađih rodila je KOD KUĆE, evo zašto se zalaže da to rade sve majke

Autor: | 24/04/2022

Deca Slobodana Ćustića rođena su u ambijentu njihovog doma

Slobodan i Jelena Ćustić zajedno imaju četvoro dece, a dvoje najmlađih rodila je KOD KUĆE, evo zašto se zalaže da to rade sve majke

Poznati glumac Slobodan Ćustić (63) kojeg gledamo u popularnoj seriji "Igra sudbine" već dugo može da se pohvali velikom porodicom što i čini na svakom koraku, pa se baš nedavno fotografisao sa suprugom Jelenom i njihovo četvoro naslednika, a još dvoje najstarijih ima iz prvog braka. Deca Slobodana Ćustića između sebe imaju bitne razlike u godinama ali to ih ne sprečava da se svi odlično slažu i brinu jedni o drugima, pa dvanaestogodišnji Vasilije Vid, desetogodišnji Tanasije i osmogodišnja Zarija maze i paze najmlađeg Ozrena koji ima četiri i po godine. Međutim, ova retko velika porodica na domaćoj javnoj sceni zanimljiva je i po još jednoj specifičnosti.

 

 

Naime, u svojevremenom razgovoru za "Story" Jelena Ćustić otkrila je da je dvoje od četvoro dece, i to najmlađe, Zariju i Ozrena, rešila da rodi kod kuće što je tada naišlo na različite reakcije i komentare u javnosti. Ona se nije libila da istakne prednosti toga što su deca Slobodana Ćustića rođena u ambijentu njihovog doma i čak je navela da žali što to nije učinila i sa starijom decom.

- Na porođaj kod kuće smo se pripremali i ka tome išli još od prve trudnoće, ali spletovi okolnosti su dozvolili da se tek treće, Zarija, rodi kod kuće. Sasvim je logično da smo istu odluku doneli i sa Ozrenom, imajući u vidu, naravno, činjenicu da je trudnoća bila u redu, i da smo i ja i beba bile zdrave i spremne na to - rekla nam je Jelena Ćustić za koju je porođaj kod kuće divno i nežno iskustvo.

Pročitajte: Ekskluzivno za Story! Jelena i Slobodan Ćustić PRVI PUT o svom braku i razlici od 23 godine

Boško Karanović

 

- To je teško opisati. Takvo iskustvo pokazuje da je bebi i mami potrebno samo strpljenje, mir i poštovanje prirodnog procesa porođaja kako bi sve teklo lepo i bez problema. I, naravno, sa naglaskom na stručnu podršku iskusne babice, koja je nezamenljiva. Jako je važno imati u vidu da su babice ženama najpotrebnije, i da je njihova uloga tokom porođaja najveća, jer su one i medicinska i emocionalna i psihološka podrška - objasnila je Ćustićeva supruga koja zastupa tezu da porođaj kod kuće treba iznova promovisati, jer je danas znatno ređe zastupljen kod majki.

Pročitajte: Ekskluzivno za Story! Jelena i Slobodan Ćustić PRVI PUT o svom braku i razlici od 23 godine

Mirko Tabašević

 

- Sva čar i divota kućnog porođaja je sloboda, strpljenje, praćenje sopstvenog tela i potreba, bez žurbe i galame, bez nepotrebnog uplitanja, bez nepoznatih lica i ruku. Ozren je imao svoj ritam, putovao je lagano, babica je to poštovala i pratila svaki detalj, bila je tu da usmeri, da kaže toplu reč, izmasira, prigrli, zagrli. Babice su posebne i trebalo bi da im se vrati pozicija koju zaslužuju u porođaju, a koju odavno nemaju u porodilištima - navela je Jelena Ćustić.

Komentari (0)

Loading