Celebrity News

Održana peta po redu Gala večera u organizaciji humanitarne organizacije Unitas

Sakupljeno milion dolara pomoći za borbu protiv trgovine ljudima i pomoć žrtvama

Održana peta po redu Gala večera u organizaciji humanitarne organizacije Unitas

UNITAS, nagrađivana, međunarodna fondacija posvećena prevenciji trgovine ljudima i pomaganju žrtvama, peti put je u Njujorku organizovala humanitarno veče sa poznatim ličnostima. Na tom događaju prikupljeno je milion dolara za sprečavanje trafikinga, pre svega za edukaciju mladih o rizicima i mogućnostima prevencije, obuke školskog osoblja i drugih koji rade s decom, kao i podršku žrtvama kroz terapije, mentorstvo i smeštaj. 

Story

 

Na humanitarnoj Gala večeri nastupili su: britanska pop pevačica Nataša Bedingfild, američki pevač Kris Keb, čuveni violinista Dejvid Aron Karpenter. Održana je i aukcija umetničkih radova. Osim isticanja značaja tekuće misije u borbi protiv trgovine ljudima, ukazano je i na pionirske napore u edukovanju o prevenciji nasilja i osnaživanju kroz samoodbranu.  

Story

 

Globalna predstavnica fondacije UNITAS Ana Krstajić istakla je da je trgovina ljudima kompleksan problem često povezan sa drugim društvenim problemima poput siromaštva, beskućništva, manjka obrazovanja, ratova, ali da ne postoji određen profil žrtve trafikinga. „Svako može da postane žrtva, bez obzira na pol, uzrast, rasu, socijalni status. Zbog toga su prevencija i informisanje o tome kako se zaštititi od suštinskog značaja, a borba protiv trgovine ljudima zahteva kolektivan i snažan odgovor“, izjavila je Ana Krstajić. 

Story

 

Fondacija UNITAS bavi se prevencijom i borbom protiv trgovine ljudima od 2015. godine nakon što je osnivač Ljubo Krstajić saznao za teškoće žrtava. Verujući u jedinstvo, što je i značenje imena organizacije, UNITAS je uspostavio partnerstvo sa vladama i nevladinim organizacijama i angažovao stručnjake iz ove oblasti da razviju rešenja za saradnju u borbi protiv trgovine ljudima. UNITAS ima kancelarije u Beogradu i Njujorku.

Story

 
 

Ove godine, fondacija je dobila Webby Gold Anthem nagradu za „najbolju strategiju“ za dopiranje do mladih „transformativnim“ obrazovanjem o prevenciji trgovine ljudima kroz svoj nastavni plan i program Lights, koji su implementirali partneri fondacije, uključujući i najveće školske sisteme u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Story

 

UNITAS u Srbiji radi na programima prevencije i edukovanju dece, mladih, roditelja, nastavnika, pedagoga, a ove godine realizuje i obuku za hotelijere o tome kako mogu prepoznati i sprečiti trgovinu ljudima.

Story

 

Story

Story

 

 

Komentari (0)

Loading