Celebrity News

Masterclass Borisa Obreškog: Važno je istrajati

Popularni beogradski frizer, edukator u 80 svetskih zemalja, nedavno je doživeo veliki uspeh na prvom masterklasu koji je organizovao, a nama otkriva da bi voleo da se ovaj događaj ponavlja svake godine i kako bi u budućnosti voleo da se još više posveti predavanjima

Masterclass Borisa Obreškog: Važno je istrajati

Lako je pri prvom susretu s cenjenim frizerom Borisom Obreškim zapaziti njegovu elokvenciju i visprenost, osim toga što je umetnik u svom poslu i vrsni kolorista. Nedavno je poznati edukator održao prvi svoj masterklas u Beogradu, u pozorištu Madlenijanum, a događaj je bio vrlo dobro posećen. Najpre smo Borisa pitali da li je zadovoljan odzivom za događaj koji je za temu imao tajne perfektne kolorizacije.
– Tehnike kolora koje predajem u 80 država u svetu u ime jednog italijanskog brenda, kao njihov prvi kolorista, prikazao sam i u Beogradu. To su tehnike nijansiranja koje možemo da upotrebimo u salonu tako da unapredimo rad. Masterklas su posetili kolege profesionalci, koji dobro znaju posao, a ja sam im prikazao tehnike korak po korak, koje su odlične za salonski rad. Masterklasu, koji sam prvi put održao u Beogradu, prisustvovalo je 340 kolega. Očekivao sam manju posećenost jer je teško skupiti toliko kolega u jednom danu, zato sam vrlo zadovoljan odzivom – kaže Obreški.

Boško Karanović Story

 

STORY : I ranijih godina bili ste internacionalni edukator, koliko je važno u vašem poslu neprestano se usavršavati?

BORIS OBREŠKI : Koliko god da radim edukacije u inostranstvu, i sam volim da odem na neki seminar, da posetim dešavanja i vidim šta je novo, da budem u trendu i u toku. Nove tehnike kolora i nijansiranja su naš posao podigle na viši nivo, zato je važno da i mene neko obuči. Ja ne osmišljavam tehnike, već ih samo dobro znam, pa ih prezentujem kolegama na edukaciji. No, svrha edukatora nije samo da se pokaže neka tehnika već je važno biti u svim novim tokovima, proučavati formule kompanija, poučavati proizvode i slično. Edukacija je sastavljena od tehničkog dela, od samog rezultata, ali i od upoznavanja proizvoda.

Boško Karanović Story

 

STORY : Planirate li da masterklas predavanja nastavite da organizujete ovde? Smatrate li da imamo dobre koloriste?

B. O. : Voleo bih svake godine da ih organizujemo u Beogradu jer imamo veoma kvalitetne frizere u našoj sredini. Petog februara smo u Zagrebu, takođe u velikom pozorištu, gde ćemo održati novi masterklas – nastavljamo priču započetu u Madlenijanumu. Imamo ozbiljne koloriste i majstore, imali smo i imamo sjajne frizere od kojih mladi mogu da uče. Seminari i edukacije su dostupni i ako želimo da napredujemo, to će nam se vratiti. Ako želimo da stagniramo, naše veštine slabe. Zato je važna edukacija.

Boško Karanović Story

 

STORY : Bio je veliki odziv poznatih ličnosti, koliko vam to imponuje?

B. O. : Dugo se bavim ovim poslom i imam dosta prijatelja među poznatima. Nisu svi poznati na masterklasu bili tamo zbog mene, ali većina su moji klijenti. Predajem u svetu, pa često nisam u salonu, te neka poznata ličnost ode kod mojih kolega zbog neke usluge. Tu nema konkurencije, a ni sujete. Bitno mi je da taj rad bude reprezentativan, sve drugo je manje važno, recimo, da li neki moj klijent ode kog kolege na frizuru, bitno je da ja radim kolorizaciju. Mnogi poznati dolaze kod mene, ali ne eksploatišemo to javno, jer je u pitanju poslovni odnos.

Boško Karanović Story

 

STORY : Za šišanje Gadafijeve supruge dobili ste deset hiljada dolara, kako pamtite to iskustvo?

B. O. : To je iskustvo koje nikad neću zaboraviti, iako sam bio veoma mlad. Naučio sam mnoge stvari, neke iz straha, a neke jer sam želeo da naučim. Kad frizer počne da čita, da uči strane jezike i govori ih, onda znate da on nije samo frizer. Da osim veštine, postoji neki viši put. Gospodin Gadafi je meni zato definitivno obeležio karijeru. A što se tiče novca, to je manje važno ali je značilo – imao sam 21 godinu, bez nekih većih finansijskih sredstava. Novac koji sam dobio od moćnika pomogao mi je da napravim prve korake i otvorim salon.

Boško Karanović Story

 

STORY : Kako je izgledao vaš put uspeha? Koliko je stepenika bilo potrebno preći da biste zauzeli poziciju koju danas imate?

B. O. : Put uspeha je težak onom ko nije spreman da ulaže i daje. Vrlo često je odustajanje sastavni deo tog puta, ali moramo da istrajemo jer je vreme potrebno za sve, a često ga nemamo. Potrebni su strpljenje, dobra volja i cilj – moramo da imamo nešto što smo sebi zacrtali. Da bismo ga dostigli, bitno je da on bude realan. A posle je sve lako, posle vas svi zovu. Takav je slučaj sa mnom.

Boško Karanović Story

 

STORY : Postoji li neki vaš san ili projekat koji želite da ostvarite u budućnosti?

B. O. : Sve što sam želeo, uglavnom sam ostvario. Već imam svetsku karijeru, jer radim u 80 zemalja, ceo svet sam obišao. Edukacije su definitivno moj put, tome želim da se još više posvetim. Rad u salonu volim, ali svakodnevni rad od 12 sati ume da zamori. Moja penzija je usmerena na Kostariku, Kubu ili Dominikanu. Jedna drvena kućica kraj plaže, uz moj mir, uz srećan narod, to je moj san.

Boško Karanović Story

 

 

STORY : Kakvi ste profesionalno? Kakav odnos imate prema klijentima?

B. O. : Odnos prema klijentima je prijateljski ali profesionalan. Nemamo priče privatnog karaktera. Pričamo često o mojim putovanjima... Klijenti dolaze na transformacije, i reakcije su prelepe i neverovatne. Osmeh i suze u očima, sreća, to je teško opisati rečima. Često dolaze zbog nekog nezadovoljstva na ličnom planu i zato žele promenu na kosi. Promena izgleda kose je naša svakodnevna promena. Kako sam na masterklasu naveo: It is all about hair!

Komentari (0)

Loading