Celebrity News

INTERVJU Bojana Rmandić Iskender: Jasnom vizijom do cilja

Mlada influenserka, koja sigurnim koracima gradi karijeru u Turskoj, govori o saradnji s velikim kompanijama, svakodnevici u Istanbulu i svojim planovima za budućnost

INTERVJU Bojana Rmandić Iskender: Jasnom vizijom do cilja

Privatna Arhiva

Iako ima samo 24 godine, Nikšićanka Bojana Rmandić Iskender živi život iz snova. Priča ove uspešne influenserke deluje kao splet srećnih okolnosti, ali iza Bojaninog puta stoje zacrtani ciljevi popločani trudom i zalaganjem. Ostvarila je niz zavidnih saradnji na turskom tržištu, a već nekoliko godina Istanbul je njen dom.
STORY : Da li ste preko modelinga ostvarili zavidne uspehe na turskom tržištu?
BOJANA RMANDIĆ ISKENDER : Nikad nisam bila model niti sam se bavila modelingom, to je velika
zabluda. Bila sam influenserka u Crnoj Gori, bavila sam se modom, prezentacijom mode na mojoj “Instagram” platformi i na blogu koji sam tada imala i koji je bio uvodna instanca za početak moje poslovne priče. Uvod u moju karijeru na turskom tržištu desio se tokom prvog zatvaranja tokom epidemije korone, kada sam dobila ponudu da u Turskoj radim kao model. Odmah pri dolasku u tu zemlju shvatila sam da je to pravo tržište za mene, da postoji mogućnost da sarađujem s velikim kompanijama i da mi upravo ta zemlja može pružiti mogućnost još većeg napretka u svakom smislu.

Privatna Arhiva

 


STORY : Iza sebe imate značajne saradnje, poput “L’Oreala”, čije ste zaštitno lice bili za tursko tržište. Kako je došlo do toga?
B. R. I. : Do saradnje s “L’Orealom” je došlo nakon velikog kastinga koji su organizovali i na koji sam se sama prijavila. Tada su izabrali mene i još dve devojke da budemo zaštitna lica za tu godinu. Zaista sam počastvovana što su baš mene izabrali jer je tom kastingu prisustvovao veliki broj devojaka sa svih strana sveta. Uvek se rado setim toga jer se tada desila moja potpuna transformacija – menjali su mi boju kose, oblačili su nas u kreacije poznatih dizajnera, a samo snimanje kampanje trajalo je tri dana.

Privatna Arhiva

 


STORY : Prošle godine postali ste i zaštitno lice poznatog libanskog dizajnera Misaka Ferisane.
B. R. I. : Misak je zaista izvanredan čovek koji postavlja nove standarde u svetu mode. Predstavio je drugačije modele i trenutno je veoma poznat u Italiji. Zaista mi je bilo zadovoljstvo da sarađujem s njim jer smatram da su njegovi modeli vrlo zanimljivi – izrađeni su od posebnih tkanina. Saradnja je bila interesantna ali za mene pomalo i čudna jer, kao neko poreklom s Balkana, navikla sam na određenu dozu opuštenijeg odnosa koji s njegovim timom nisam imala jer su vrlo pedantni i poslovni.
STORY : Već dve godine ste zaštitno lice "Mambo Couture" brenda, koji je dobio nagradu za najbolji
brend večernjih haljina.

B. R. I. : Već tokom prve saradnje ostvarili smo vezu i odmah sam znala da će to biti i više od saradnje. Drago mi je što sam bila u pravu jer ne samo da ulazimo u treću godinu naše poslovne sradnje već smo ostvarili i veliko prijateljstvo. Kao njihov predstavnik, bila sam na ceremoniji dodele nagrada koja je bila na sjajnom nivou.

Privatna Arhiva

 


STORY : Poznata ste influenserka, koji vam je segment najomiljeniji u toj delatnosti?
B. R. I. :
Zaista se trudim da sve što prezentujem na “Instagramu” bude stvarno i realno, da ljudi znaju da su saradnje koje imam i modeli koje reklamiram zapravo sve stvari koje ja nosim i da je baš to razlog zbog kojeg sam probirljiva u izboru s kim sarađujem, zbog čega i nemam previše kolaboracija. Moja ciljna grupa su devojke i zato smatram da sam dobar primer svim mladim ženama koje me prate, čije komentare svakodnevno rado čitam, jer i one, baš kao i ja s 24 godine, mogu uspeti u svemu što požele.

Privatna Arhiva

 


STORY : Često preporučujete nova i neotkrivena mesta u Istanbulu na vašim platformama, koja su vaša omiljena?
B. R. I. :
Od momenta kada sam kročila u ovaj grad, znala sam da je to pravo mesto za mene. Istanbul je magičan i svaka lokacija u njemu je posebna i na neki način drugačija. Imam par mesta u kojima se zaista pronalazim jer su to pre svega centri mode i umetnosti, a kao "modne lokacije" odlična mesta su Kadikoj i Nišantaši, gde volim da provodim vreme.
STORY : Primetan je poseban stil koji negujete, s dosta retro momenata. Volite li vintage stvari?
B. R. I. :
Moj stil se godinama menjao, sada je, kao i ja, sazreo. Generalno volim da kombinujem retro i klasične komade s novim kolekcijama. Rado kupujem komade u “vintage” prodavnicama kojih je dosta u Milanu, Parizu i Turskoj – gde mogu kupiti brendirane stvari po dosta nižim cenama. Volim da stvari koje kupujem mogu maksimalno da iskoristim i kombinujem s retro komadima.

Privatna Arhiva

 


STORY : Uporedo sa influenserskom karijerom studirate i modni dizajn, kako sebe vidite u budućnosti?
B. R. I. :
Modni dizajn je, uz sve čime sam se bavila, bio logičan sled jer dok sam se bavila modom i dok sam radila na svom “Instagramu”, naučila sam dosta o samim kompanijama, marketingu, proizvodnji i plasiranju proizvoda. Uz sve to mislim da je veliki plus to što je i moj suprug iz te branše, kao član porodice koja poseduje fabrike za proizvodnju odeće. Trenutni plan, koji je već započet, jeste da sa svojom kumom proizvodim i prodajem torbe, a za dalje – nadam se da ću i ja jednog dana imati svoju fabriku i proizvodnju.

Komentari (0)

Loading