Celebrity News

Savremeni umetnik Ivan Meštrović svojom izložbom oduševio češku javnost

Ivan Meštrović je zvanično započeo svoju umjetničku karijeru u Parizu februara prošle godine, gde je imao uspešnu samostalnu izložbu u kulturnom prostoru „Icicle“, smeštenom u kultnoj aveniji George V

Savremeni umetnik Ivan Meštrović svojom izložbom oduševio češku javnost

Ivan Mestrović sa suprugom Katarinom Katanečević

Tom prilikom predstavio je svoju seriju „EGG“ u 10 jedinstvenih - jednakih u obliku, veličini i proporciji - komadi koji su prikazali njegovu viziju zbirke umetnosti kojom nastoji dati počast geologiji naše planete, te retkim i dragocenim resursima koje čovečanstvo uspeva oblikovati i kontrolisati. Na temelju zagonetnog oblika „69g“, simbola stvaranja, rođenja i zaštite za većinu civilizacija širom sveta.

Ivan Mestrović na sopstvenoj izlozbi u Pragu

 

Inače, Ivan stvara u svojim studijima, koje naziva „Mestrović Artlab“, smeštenim između Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mađarske i Monaka, mesta za koja kaže gde može izmišljati i praviti koncepte dela koja pomiču granice fizike. Njegov inicijalni rad „Monumental Series“ predstavlja njegov najveći trud do danas i uskoro će biti predstavljen u Dubaiju. Nakon pariske izložbe, Meštrovićeva prva serija je vrlo zapažena u svetu moderne umetnosrti, što je rezultiralo  partnerstvom sa čuvenom  galerijom Eden koja je prisutna u Njujorku, Londonu, Majamiju, Aspenu, Dubaiju i Mikonosu.

Izlozba “EGG” Ivana Meštrovića u Praškom dvorcu

 

Takvo partnerstvo omogućilo mu je u Dubaiju stalnu postavku u The Dubai Mallu kao i na Mikonosu gde je njegova umetnost bila deo ekskluzivne letnje izložbe Nammos Village, te u Londonu - gde je imao zapaženo predstavljanje tokkom London Art Weeka. Talas uspeha koji ovaj umetnik postiže se nastavio sjajnom izložbom u Praškom dvorcu, u češkoj prestonici krajem januara ove godine. Ova izložba je izazvala veliku medijskui pažnju tamošnje sedme sile, od lokalnih dnevnih novina do čuvenog Forbsa.

Izlozba “EGG” Ivana Meštrovića u Praškom dvorcu

 

Ivan Meštrović je rođen 1979. godine u Hrvatskoj, Meštrović je uspešni  preduzetnik koji je osim biznisa, uvek imao velika inetresovanja za muziku. Sport i arhitekturu. Najviše je sebe, ali i vreme za umetnost pronašao tokom pandemije 2020. godine, naime, iskoristio je globalnu zatvorenost kako bi razmislio i posvetio se strasti koju je držao predugo: konceptualnoj umetnosti.

Komentari (0)

Loading