Celebrity News

Dres Nikole Jokića prodat za blizu tri miliona dinara na humanitarnoj aukciji Fondacije Humana srca

Za nove domove za porodice iz Dimitrovgrada, Vlasotinca i Leskovca prikupljeno 17 miliona dinara

Dres Nikole Jokića prodat za blizu tri miliona dinara na humanitarnoj aukciji Fondacije Humana srca

Fondacija Humana srca

Na prvoj donatorskoj večeri koju je organizovala Fondacija Humana srca prikupljeno je ukupno 17 miliona dinara koji će biti namenjeni za tri socijalno ugrožene porodice iz Dimitrovgrada, Vlasotinca i Leskovca. 

Ovaj događaj koji je upriličen povodom obeležavanja prve godišnjice rada Fondacije, ujedinio je više od 300 ljudi velikog srca, koji su tokom humanitarne aukcije izlicitirali 28 predmeta i usluga, i time obezbedili nove temelje za lepšu budućnost porodicama Mladenov, Stojanović i Mitrović. Apsolutni rekord na licitaciji postigao je dres Nikole Jokića koji je prodat za blizu tri miliona dinara. Potpisan dres od strane svih igrača FК Crvena zvezda izlicitiran je za 703.650 dinara, a paket putovanja na utakmice FК Partizan za 586.400 dinara. 

Fondacija Humana srca

 

Porodica Mladenov iz Dimitrovgrada dobiće sredstva za renoviranje i opremanje kuće, dok će porodici Stojanović iz Vlasotinca biti kupljen novi dom. Mitrovićima iz Leskovca biće otplaćeni svi dugovi za struju i renovirana i opremljena kuća. 

Danijela Vasilijević, osnivačica i upraviteljka Fondacije Humana srca, izrazila je zadovoljstvo velikim odzivom i prikupljenim sredstvima, ističući važnost kulture doniranja. 

Fondacija Humana srca

 

- Izuzetno sam ponosna na sve što smo postigli i uradili za samo 365 dana,  ali isto tako i srećna, jer nas u narednih godinu dana očekuje još mnogo lepih akcija za svu dečicu širom naše zemlje. Posebno bih izdvojila renoviranje Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju u Popučkama, zatim tu je i podrška populacionim merama u Valjevu kroz dodelu 800 bebi hranilica za sve novorođene bebe u ovoj godini.  Mnogo nas akcija još čeka manjih i većih, ali bih svakako podsetila na naš moto da ni jedno delo nije malo ako je njegov krajnji cilj dečiji osmeh - istakla je Vasilijevićeva ovom prilikom.  

Fondacija Humana srca

 

Humanu misiju Fondacije podržali su brojni donatori darivanjem i ustupanjem vrednih eksponata i usluga. Među predmetima na aukciji bili su i dresovi poznatih sportista Nikole Jokića, Nemanje Nedovića, Alekseja Pokuševskog, Luke Vildoza, potpisane trkačke rukavice Dušana Borkovića, potpisan dres od strane igrača fudbalskog kluba Crvena Zvezda i paket putovanja na utakmice fudbalskog kluba Partizan. Doniranjem predmeta u humanitarnoj aukciji su učestvovali i kompanija Lusso, atelje Zabunović, atelje Maridruna, Кlinika dr Jelena Glavinić i drugi. 

Fondacija Humana srca

 

Među eksponatima koje su gosti mogli da licitiraju našle su se i slike dece iz porodica za koje su prikupljena sredstva. 

Osim donacija namenjenih porodicama, Fondacija je dodelila i stipendije mladim talentima, harmonikašu Nikoli Кričaku i šahistkinji Varvari Veljković, kao i poklon vaučere, dečacima sa Кosova i Metohije, Stefanu i Milošu Stojanoviću

Fondacija Humana srca

 

Donatorskoj večeri prisustvovale su i poznate ličnosti: pevač Saša Matić, košarkaš Nemanja Nedović i manekenka Mina Milutinović, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, fudbaleri FК Partizan, novinarka Biljana Obradović, automobilista Dušan Borković, glumac Rade Ćosić, muzičar Dejan Petrović, TV lice Martina Vrbas, Danijela Кarić Mileusnić i Ivan Mileusnić

Fondacija Humana srca

 

Na donatorskoj večeri objavljeno je i da će od svake kupljene karte za premijeru predstave „Bez nje“, koja je zakazana za 26. april, u Akademiji 28, biti donirano 100 dinara za porodice kojima pomaže Fondacija Humana srca. 

Fondacija Humana srca

 

Fondacija Humana srca osnovana je 4. aprila 2022. godine sa ciljem da pomogne najranjivijim društvenim grupama, i da humanitarni rad učini vidljivijim i transparentnijim. Rad Fondacije usmeren je prvenstveno na porodice u unutrašnjosti Srbije, na sela, varošice, slabije razvijene opštine i gradove. Fondacija je zajedno sa ovim projektom, uspela da obuhvati čak 15 gradova i opština širom Srbije – Blace, Varvarin, Bela Crkva, Кragujevac, Кikinda, Valjevo, Alibunar, Vlasotince, Leskovac, Dimitrovgrad, Begeč, Beograd, Mladenovac, Banja Кoviljača i Štrpce. 

Fondacija Humana srca

 

Predmeti koji su bili na aukciji: 

•    Potpisan košarkaški dres Nikole Jokića

•    Set za čaj i set za kafu Richard Ginori

•    Haljina, nakit i šolje, atelje Zabunović

•    Usluge Кlinike dr Jelena Glavinić

•    Vino premium klase, Wine Stars International

•    Slike porodice Mladenov i Stojanović

•    Potpisan košarkaški dres Nemanje Nedovića

•    Džemper, atelje Maridruna

•    Potpisane trkačke rukavice Dušana Borkovića

•    Paket putovanja na utakmice FК Partizan

•    Potpisan košarkaški dres Luke Vildoze

•    Potpisan dres od strane svih igrača FК Crvena zvezda

•    Christian Dior torba

•    Paket etno proizvoda iz Blaca 

•    Potpisan dres Rikarda Gomeša - FК Partizan

•    Potpisana lopta od strane igrača FК Crvena zvezda, postava 2018-2019

•    Set za mikado Armani

•    Chanel ogrlica i broš

•    Potpisan košarkaški dres Alekseja Pokuševskog

•    Potpisan košarkaški dres Filipa Petruševa

Komentari (0)

Loading