Celebrity News

Novi album Jelene Karleuše obara rekorde na platformama, prvi put se obratila fanovima i poslala važnu poruku

Novi album Jelene Karleuše obara sve rekorde

Novi album Jelene Karleuše obara rekorde na platformama, prvi put se obratila fanovima i poslala važnu poruku

Foxxatron

Novi album Jelene Karleuše „Alpha“ za jedan dan postigao je ogroman uspeh. Dugoočekivani projekat pop dive beleži fantastične rezultate na digitalnim platformama, a posebno se ističe noseća numera „Karly B*tch“ za koju je Karleuša predstavila petominutno visokobudžetno video ostvarenje. Ta pesma na You Tube – u ima milion i po pregleda, a posle nje se izdvojio duet sa Milicom Pavlović „Mashallah“ koji je takođe prešao magičnu milionsku cifru za samo 24 sata.

Foxxatron

 

Da su Karleušini fanovi egzalitarni što su konačno dobili nove pesme pokazuju i brojke sa Spotifaja, druge najpopularnije platforme za muziku, gde je album „Alpha“ preslušan neverovatnih 300 000 puta, što ga čini najslušanijim albumom jednog domaćeg izvođača u jednom danu.

Karleuša se jutros prvi put obratila publici na Instagramu i pojasnila kakav cilj je imala objavljivanjem ovog po svemu drugačijeg projekta.

Foxxatron

 

 

- Jako radi Karlin bič! Evo da vam se po prvi put obratim od izlaska novog albuma. Hvala za rekordan stream, za rekordne preglede, milione komentara… Čitav koncept albuma, redom svih pesama i ovog videa koji će teško ikad iko na ovim prostorima u produkcijskom i idejnom smislu ispratiti, odmišljen je da pomeri granice domaće muzike i pravila šou-biznisa na Balkanu. To se od mene i očekivalo.

- Verujem da ima puno onih kojima je potrebno vreme da prosto shvate muziku koja je ispred svog vremena i koja je svetski trend ali tako je uvek bilo sa mnom i balkanskim zadrtim stegama i primitivizmom. Na Balkanu, pogotovo u Srbiji je poslednjih godina došlo do šokantnog porasta treša i šunda u muzici, poplave bugarskih petparačkih sranja, jeftinih amaterki u haljinicama od 3 dinara i muzičkom produkcijom iz Tadžikistana. Srbija i Balkan moraju da guraju napred a ne da bugarski turbo treš bude nešto što bilo ko sluša, sem krišom u 4 zida svoje sobe. Muzika mora da gura napred, mora da se ide u korak sa svetskom produkcijom a zašto da ne i da budemo bolji od sveta!

Foxxatron

 

 

- Ovo je album koji je objavio najveći muzički gigant na svetu - Univerzal i na ovaj način stavljamo Srbiju i Balkan na mapu svetskih dešavanja. Skoro 30 godina sam pomerala granice zadrtog balkanskog mentaliteta i niko nikad nije mogao da me zaustavi. A sada, sada ne pomeram granice, sada ih rušim! Za velika dela i velike uspehe potrebna je i velika hrabrost, hrabrost da se gura napred! Ko želi neka živi u prošlosti, neka ima seljačke zadrte stavove i sluša jeftini turbo folk protiv kog nemam ništa ali bar neka je skup! A svi ostali idemo napred! Srbija pokazuje da može da ima svetsku produkciju i svetski zvuk, svetske izvodjače i viziju koju će svet pratiti! Uživajte, slušajte nove pesme i lepe stvari tek slede…

Komentari (0)

Loading