Celebrity News

Namirnica bez koje Jelena Đoković ne može da zamisli dan: Ubrzava metabolizam, jača imunitet, a masne naslage topi

Ishrana Jelene Đoković privlači pažnju javnosti

Namirnica bez koje Jelena Đoković ne može da zamisli dan: Ubrzava metabolizam, jača imunitet, a masne naslage topi

Photo by Clive Brunskill / Getty Images

Supruga Novaka Đokovića priznaje da za svoje zdravlje radi stvari koje su čudne čak i njenim najbližima. Tako je i ishrana Jelene Đoković specifična.

Često se govori o ishrani Novaka i Jelene Đoković, pre svega jer su meso poptuno izbacili. Teniser je istakao kako mu je taj način ishrane pomogao u održavanju dobre forme i zdravlja. Jedna namirnica je nezaobilazan deo svakodnevne ishrane porodice Đoković.

Pročitajte: Nova frizura Jelene Đoković sa US Opena oduševila ceo svet: Možete je iskopirati za DVA MINUTA i bez frizera, evo kako (FOTO)

Kinoa, koju nazivaju kraljicom žitarica, sadrži svih osam amino-kiselina koje su potrebne za normalno funkcionisanje organizma. Ova žitarica pomaže kod varenja, ubrzava metabolizam, a kilograme topi. Kako je bogata vitaminima, jača imuni sistem, a zbog visokog sadržaja kalijuma, blagotvorno utiče na zdravlje srca.

Jelena Đoković kinou koristi svakodnevno jer sadrži mnogo proteina, vitamina B, dijetalnih vlakana i minerala. Kinoa jelima daje pun ukus zato je zovu kulinarsko čudo.

Ako je dodate u povrće, osetićete punoću ukusa koja se može dobiti samo kuvanjem mesa. Pošto nema specifičan ukus, preporučuje se da se jelima koja sadrže kinou dodaju začini, ali i luk.

 

Komentari (0)

Loading