Celebrity News

Kad je umrla, svi satovi u mom stanu su stali: Svi maštali o harizmatičnoj pevačici, a preminula je sasvim iznenada

Pevačica grupe „Novi fosili“ preminula u 42. godini

Kad je umrla, svi satovi u mom stanu su stali: Svi maštali o harizmatičnoj pevačici, a preminula je sasvim iznenada

youtube/screenshoot/24sata News

Koliko život ume da bude težak i nepredvidiv pokazuje i sudbina Đurđice Barlović koja je bila prva pevačica grupe „Novi fosili“. Bila je tiha patnja brojnim muškarcima, a smrt ju je prerano uzela.

Da će muzika biti njen životni poziv znala je jako rano, još kao trinaestogodišnja devojčica. Bila je lepa i harizmatična, pa je njen prvi nastup u beogradskoj zabavnoj emisiji „Obraz uz obraz“ 1974. godine, kada je otpevala pesmu „Kad bi bio samo moj“, bio jako zapažen.

Pročitajte: Muž je ostavio zbog mlađe i odvojio od sina kog je čekala 13 godina - Gorka sudbina najlepše srpske glumice

„Novi fosili“ su joj doneli ogromnu popularnost, ali njoj je porodica bila apsolutni prioritet - ona joj je bila važnija od muzike, slave i bilo kakvog novca.

-Đurđica je otišla od nas kada je želela da sredi svoj porodični život, jer mi smo radili urnebesnim tempom. Njoj je porodica bila važnija od nas, važnija od bilo kakvog nastupa, novca. Ona je bila rođena za majku, suprugu, a opet bila je vrhunska pevačica... i to kakva! Nikada zbog nje nismo otkazali koncert, nikada joj nije „pukao“ glas - pričao je svojevremeno frontmen „Novih fosila“ Rajko Dujmić koji je preminuo u avgustu 2020. godine.

<

- Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tužnu vest - rekao je posle pevačicine smrti Rajko Dujmić.

Đurđicu je u bendu zamenila Sanja Doležal, a album „Nedovršena priča“ objavljen je posthumno.

 

Komentari (0)

Loading