Celebrity News

Možda neću biti živa kada mi se ćerka bude udavala: Jelena Tomašević o borbi sa teškom bolešću

Zdravlje Jelene Tomašević ozbiljno je narušeno

Možda neću biti živa kada mi se ćerka bude udavala: Jelena Tomašević o borbi sa teškom bolešću

rts/printscreen/youtube

Zdravlje Jelene Tomašević ozbiljno je narušeno. Kada je imala 36 godina, otkrivena joj je autoimuna bolest koja joj je sasvim promenila život. U vreme kada je saznala dijagnozu, porodica Tomašević živela je u Španiji, ali je ubrzo usledilo preseljenje u Grčku.

- Posle četvrtog porođaja počela sam da se osećam čudno, gubila sam snagu i stalno sam bila umorna. U jednom trenutku imala sam više od 20 kilograma viška iako sam trošila mnogo više energije nego što sam unosila kalorija - pričala je Jelena jednom prilikom za Hello:

- Obilazila sam doktore u sve tri države u kojima smo živeli, Španiji, Grčkoj i Srbiji, i svi su mi saopštili istu dijagnozu - deset od 11 simptoma lupusa, autoimune bolesti za koju zvanično nema leka. Ja to nisam mogla da prihvatim i počela sam da istražujem literaturu o tom oboljenju. Tako sam došla do takozvane zdrave hrane. Posvetila sam se tome i rezlutati su se polako pokazivali. Prestala sam da jedem meso i gotovo potpuno izbacila životinjske proizvode. Uspela sam da potpuno oporavim organizam i da izlečim lupus, koji je zvanično neizlečiv - dodala je.

Pročitajte: Jelena i Dejan Tomašević - Bez suprugove podrške ne bih uspela da pobedim bolest, koja je zvanično neizlečiva

Doktor je Jeleni tada objasnio da bez obzira na to što ima 36 godina, njeno telo je staro kao da ima 75

- Na moju štetu su otkrili i da sam uz lupus dobila i jednu prateću bolest koja se zove reumatoidni artritis - objasnila je supruga proslavljenog košarkaša kojoj se dešava da zbog bolova ne može da funkcioniše.

-  Počinjem da razmišljam šta se dešava, šta će biti... Raste bes. Zato što možda neću biti tu na Manjinoj svadbi. Možda neću biti živa kad Matija pođe u školu, neću biti sa Kićom kad završi fakultet. Prosto, samo se te negativne energije lepe, dolaze...- ispričala je Jelena u emisiji "RTS Ordinacija" i dodala da ima jaku volju za životom.

Boško Karanović

 

 

- Samo su mi one prividno tu. A onda kada usledi taj plač, taj zagrljaj, kad osetiš tu ljubav onda kažeš sebi: 'Ma, možeš ti to'. Imaš sa kim i imaš zbog koga - rekla je Jelena koja iz prvog braka ima najstarijeg naslednika Marinka, dok sa Dejanom ima dve ćerke i sina.

 

Komentari (0)

Loading