Celebrity News

Karađorđevići pokazali ćerku Mariju: Ima tek 18 dana i preslatka je (foto)

Ćerka Danice i Filipa Karađorđevića je preslatka

Karađorđevići pokazali ćerku Mariju: Ima tek 18 dana i preslatka je (foto)

Boško Karanović

 Filip i Danica Karađorđević 5. novembra postali su roditelji devojčice. Supruga princa Filipa na svet je donela njihovo drugo dete, a srećne vesti potvrdila je porodica.

– Njihova kraljevska visočanstva princ Filip i princeza Danica sa zadovoljstvom objavljuju rođenje svoje ćerke, princeze Marije, u nedelju, 5. novembra 2023. godine, u 12.31 čas. Beba je teška 4,060 kg i dugačka je 55 cm. Mama i beba se osećaju dobro.

Pročitajte: Trudna Danica Karađorđević pokazala STOMAK DO ZUBA na plaži u Grčkoj: Pogledajte fotke sa odmora princa i princeze (FOTO)


– Princeza Marija je drugo dete prinčevskog para i prva princeza rođena u direktnoj naslednoj liniji kraljevske porodice Karađorđević nakon princeze Jelene (r. 1884), ćerke kralja Petra I i kneginje Zorke. NJKV princ naslednik Filip, princeza Danica i njihov sin, princ Stefan, žele svima da zahvale na čestitkama i lepim željama.

Par je sada pokazao kako devojčica izgleda.

Ime Marija je smatrano svetim, pa je zbog velikog poštovanja prema Bogorodici u 15. veku čak bilo i zabranjeno da se daje deci, a umesto toga je bilo korišćeno kao simbol.

 

 

Komentari (0)

Loading