Celebrity News

Glumac Nikola Glišić prvi put o porodici: Milicu i Vukašina vaspitavam ličnim primerom

Glumac Nikola Glišić o ulozi u seriji "Poziv" i porodičnim uspesima

Glumac Nikola Glišić prvi put o porodici: Milicu i Vukašina vaspitavam ličnim primerom

Nemanja Mišković

Prošlo je osam godina od premijere filma „Pored mene“, koji je Nikoli Glišiću (34) bio ulaznica za filmski svet. U međuvremenu smo mogli da ga gledamo u serijama „Sinđelići“, „Žigosani u reketu“, „Jutro će promeniti sve“, „Kljun“... Igrom slučaja, kada je u okviru promocije svog prvog filma došao na radio, saznao je da se traži voditelj programa i – od tada ga i tako predstavljamo. No, to nije kraj njegovih interesovanja i angažmana, ali ni jedan nije imao veze sa turizmom, mada mu u diplomi piše turizmolog. Budući da glumi u seriji „Poziv“, koja je nedavno imala veliko finale, razgovor počinjemo pitanjem da li je odgledao sve epizode.

- Prethodno sam video samo prve dve. Zato sam sada sa intersovanjem pratio sriju, da bih video kako, konačno, izgleda to što smo uradili. Koliko god znao šta će se kada desiti, potpuno je drugi doživljaj kad nešto čitaš na papiru i kad gledaš na ekranu - kaže Nikola na početku razgovora.

Pročitajte: DAME UZDIŠU ZA NJIM - Glumac Nikola Glišić stao je na LUDI KAMEN

Bez ustezanja ste pokazivali koliko se radujete mogućnosti da sarađujete sa glumicom Mirjanom Joković.

- Bio sam presrećan kad sam čuo da će ona igrati u „Pozivu“, a pogotovo da ćemo imati neke zajedničke scene. To je istovremeno bila velika čast i predivno iskustvo, i profesionalno i ljudsko. Od nje sam mnogo toga uspeo da čujem i naučim. Kad treba da radiš sa takvim imenima uvek se, pred početak snimanja, pitaš kakvi će biti, a ispostavi se da su divni.

Nemanja Mišković

 

Pre osam godina ste rekli da je odlazak na Kubu za vas idealno putovanje, a i da biste mogli tamo da živite. Jeste li bili na Kubi?

- Nažalost, nisam, ali bih voleo da mi se ispuni ta želja. Neke druge stvari su se u međuvremenu desile (smeh)

Te druge, lepe stvari su – ženidba i rođenje sina Vukašina, koji ima četiri godine, i ćerkice Milice, kojoj ste pre nekoliko dana proslavili drugi rođendan.

- Baš tako. (smeh)

Šta vam je u ovim ludim vremenima najteže u vaspitanju deteta?

 

 

- Da živim u skladu s onim čemu učim njih. Svi znamo da se deca najbolje vaspitavaju ličnim primerom, a kako će mama ili tata koji dobar deo dana provedu pogleda usmerenog na mobilni telefon detetu reći – to nije dobro. Šta im reći kad te pitaju „a, zašto ti“? Supruga i ja se trudimo da, koliko god je moguće, smanjimo te tehnološke momente, ali ne možeš ni da se izoluješ od ostatka svega. Srećom, još su mali, ali već kad Vukašin krene u školu sve će biti izazovnije.

Negde sam pročitala da vam se najveći deo života odvija na Novom Beogradu, gde ste čak i suprugu pronašli.

- Tu sam rođen, tu stanujem, i supruga je tu odrasla, a u centrar grada idem kad imam neke obaveze. Postoji još jedna bitna lokacija, a to je Medaković, gde živi moja baka Milja, kod koje volim da odem.

Tekst: Brankica Treskavica

 

 

 

Komentari (0)

Loading