Celebrity News

Počela je da joj otkazuje jedna strana tela, a dijagnoza je stigla 3 godine kasnije: Miloš Timotijević nosi veliku ranu na duši

Majka Miloša Timotijevića preminula je od posledica teške bolesti.

Počela je da joj otkazuje jedna strana tela, a dijagnoza je stigla 3 godine kasnije: Miloš Timotijević nosi veliku ranu na duši

Jakov Simović

Majka Miloša Timotijevića preminula je od posledica teške bolesti. Glumac retko govori o privatnom životu, ali o bolesti od koje je njegova majka preminula govori kako bi podigao svest o multipla sklerozi.

Pročitajte: Moja Tijana je heroj, porođaj je trajao 26 sati! Miloš Timotijević je ovo ime odabrao za sina

- Obolela je kad su mi bile samo tri godine. Prvi simptomi su se pojavili tada, počela je da joj otkazuje jedna strana tela, ali bolest joj je dijagnostikovana tek tri godine kasnije.

Znam kroz šta smo sve otac Dragan i ja prolazili, koliko je to teško i naporno, ne samo za obolelog, nego i za njegovu porodicu, pri tom tada kod nas nisu postojali lekovi za multipla sklerozu.

Nažalost, mnogi oboleli posle nekog vremena, u rasponu od pet do petnaest godina, završe u invalidskim kolicima s obzirom na to da je bolest vrlo progresivna. 

Jakov Simović

 

 

 

Njegova majka preminula je 1997. u 47. godini, a poslednjih nekoliko godina života provela je u invalidskim kolicima.

- Čitav taj period bio je grozan, imali smo sankcije, do lekova se teško dolazilo, baš je bilo strašno, snalazili smo se kako smo znali i umeli.

Inače, lekovi koji se danas koriste u terapiji multipla skleroze služe samo da se bolest uspori, a ne u potpunosti sanira, pošto je reč o autoimunom oboljenju, telo praktično samo sebe napada.

Još nije otkriven njegov uzrok, mada postoji nekoliko organizacija u svetu koje to ispituju i nadam se da će uskoro doći do nekih konkretnijih rezultata, jer će onda lečenje pacijenata biti mnogo lakše - rekao je svojevremeno Miloš, koji se danas prisetio majke.

Na Instagramu je objavio njihovu zajedničku fotografiju uz samo jedno "Mama".

Instagram/Miloš Timotjević

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading