Celebrity News

Otac umro, braća se poženila, majka razbolela, onda joj je dijagnostikovan kancer: Težak život poznate pevačice

Pevačica Ćana iskreno o teškom životu

Otac umro, braća se poženila, majka razbolela, onda joj je dijagnostikovan kancer: Težak život poznate pevačice

Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Ćana iskreno o teškom životu

Stanojka Mitrović, poznatija kao Ćana, od trenutka kada se pojavila na estradnoj sceni važi za velikog veseljaka i pozitivnu osobu, uvek spremnu za smeh i pesmu.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Ipak, njena životna priča je teška i bolna.

Pročitajte: To sebi nikad neću oprostiti - Glumica Andrijana Videnović progovorila o šamarima, bolovi su bili nepodnošljivi

Ćanu sudbina nije previše mazila, pa samo ona zna koliko snage joj je ponekad bilo potrebno da izađe pred publiku i zapeva, kao da je sve u najboljem redu.

Rođena je blizu Sanskog mosta u selu Gornja Tramošnja, pre 56 godina.

- Moji roditelji su imali nesreću da je troje dece umrlo, a nas troje preživelo. Bili smo željni svega, nismo imali garderobu kao danas, nismo imali slatkiše. Ali, i nekako je bilo lepo, danas je prezasićenje - prisetila se Ćana, gostujući u emisiji Ispovesti, autora i voditelja Nemanje Vasiljevića.

Majka je iz prvog braka imala sina, otac četvoro dece, od kojih je danas samo jedan sin živ.

Pevačica je oca rano izgubila, imala je samo osam godina. Majka se razbolela kada je bila na pragu punoletstva.

- Trebalo je da upišem studije, ali sam ostala sa njom, da joj pomognem. Dugo je bila u bolnici. Braća su se poženila, pa sam rekla da ću se ja brinuti o majci.

- Dobro sam igrala košarku, sigurna sam da bih imala odlične rezultate da sam imala uslove da nastavim da treniram, ali svašta se izokrenulo. To nije moglo da se realizuje - rekla je Ćana.

 

 

Kasnije se zaposlila kao šankerica u jednoj kafani, gde su čuli da dobro peva. Braća su se složila da krene tim putem, ali se majka ljutila. Brinulo ju je šta će ljudi da kažu.

- Znala sam da sebe moram da obezbedim. Nisam imala nikog imućnog da mi kupi stan i auto, nego sam sve morala sama - kazala je Ćana koja se na kraju izborila za lep život. Udala se i dobila sina.

I taman kad je mislila da je sve na svom mestu, stigla je poražavajuća dijagnoza – karcinom dojke.

Pročitajte: Suzana Petričević o najtežim trenucima borbe sa karcinomom - Sve može da sačeka, osim života

- Bogu hvala, iza mene je deset godina kako je to završeno. Sve je prošlo dobro, izbegla sam zračenja i hemioterapiju jer sam otišla na vreme.

- Svim ženama bih poručila da nađu vremena i odu na kontrolu, da obave ginekološke preglede... Treba da se pregledamo na vreme. Ja sam srećna što sam otišla na vreme. Sada jednom godišnje idem na kontrole - zaključila je Ćana.

Komentari (0)

Loading