Celebrity News

Za Mariju kravata, a Bejbi Lazanji basnoslovna cifra: Evo koliku nagradu dobija hrvatski predstavnik na Evrosongu

Bejbi Lazanja dobio nagradu od hrvatske vlasti pa je odbio

Za Mariju kravata, a Bejbi Lazanji basnoslovna cifra: Evo koliku nagradu dobija hrvatski predstavnik na Evrosongu

Jeff Spicer/Getty Images/Instagram

Bejbi Lazanja dobio je nagradu od hrvatske vlasti za osvojeno drugo mesto na Evrosongu. Kako je i sam objavio na društvenim mrežama, reč je o 50.000 evra, kojih se Marko Purišić odrekao i pozvao vlast da novac uplati u dobrotvorne svrhe.

Ovaj gest Bejbi Lazanje oduševio je njegove pratioce u Hrvatskoj i regionu.

Pročitajte: Kladionice kažu da je Hrvatska favorit - Uz Bejbi Lazanju je i ova misteriozna lepotica

- Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 evra. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći - napisao je na svom storiju pa apelovao:

- Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje, te ime hrvatske vlade, donira 25.000 evra Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić'. Nadalje, ostalih 25.000 evra voleo bih da doniram Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju matičnih ćelija KBC Zagreb. Hvala.

Instagram

 

Podsetimo, Marija Šerifović o obećanoj nagradi od 80.000 evra za pobedu na Evrosongu rekla je:

- Kroz istoriju smo to mogli da vidimo, bilo da je u pitanju muzika, umetnost, bilo koja od tih sfera koja zaslužuje bilo kakvu vrstu oduženja, da se to gotovo nikada nije dešavalo. Tako da, meni to ne smeta. Ja sam svoju najveću zahvalnicu - aplauz, dobila od ljudi koji su tu već punih 20 godina, koji zajedno sa mnom stare. Što se države tiče, to me nešto previše i ne interesuje, sve sam sama sebi obezbedila i omogućila, ne bi me nešto posebno razgalilo.

Pročitajte: Svega se zasitila - Marija Šerifović prvi put o odluci da prekine karijeru

- Sećam se šta je gospodin Tijanić tada rekao (predložio je da Marija dobije 80.000 evra kao i sportisti na Olimpijadi), to se nije dogodilo, ja sam otišla na prijem ili kako se to već zvalo, kod tadašnjeg predsednika Borisa Tadića. On je pitao: ‘Šta mogu da učinim za Vas?’ Šta da mu kažem?! Ne treba ništa da učinite, mislim šta ćete da učinite, ja sam za Vas učinila više, ne treba ništa za mene da učinite. Dobili smo kravatu i bombonjeru, that's it, eto, to je jedina istina - rekla je Marija, pa dodala:

 

 

- Ne nosim kravatu! (smeh) To je bilo za menadžment. Za mene samo bombonjera. Ma, nema veze. Ma, koga briga, ej, ne treba meni niko da kaže ‘hvala’! Ja sam to učinila za naš narod, da budemo makar jedan dan u godini ponosni, preponosni, Srbi, Balkanci, šta god.

Komentari (0)

Loading