Celebrity News

Lepota je u tradiciji: Sestre Gobović najavile koncert u MTS dvorani

Trema. Uzbuđenje. Nestrpljenje. Ovo su uobičajene emocije pevača pred važne nastupe.

Lepota je u tradiciji: Sestre Gobović najavile koncert u MTS dvorani

Promo

Pošto znamo da će Marina i Marija Gobović 20. maja imati koncert u MTS dvorani, susret s njima počeli  smo pitanjem koje osećanje je kod njih najintenzivnije.

Ispostavilo se da su dani sestara, o čijim se glasovima govori u superlativima, obojeni iščekivanjem, a godine profesionalnog rada im daju sigurnost u sebe, svoju interpretaciju i tim saradnika.

Vodeći računa o svakom detalju ne ostavljaju prostor za grešku, pa samim tim razloge za tremu svode na minimum. Kada smo ih pitali u kom trenutku su rekle - pravimo koncert u Beogradu, otkrile su nam da već duže vreme razmišljaju o tome, a da su definitivnu odluku donele posle turneje u Americi, na kojoj su bile u februaru.

Mada je iza njih veoma mnogo uspešnih izalazaka pred publiku širom sveta, ovog puta su – hiljadama kilometara daleko od kuće – shvatajući koliko ljudi poštuje njihov rad i voli muziku koju izvode, zaključile da je vreme za novi, veliki korak u karijeri.

Promo

 

 

Da li ćete pevati samo pesme koje su vas učinile poznatim i cenjenim ili će biti i noviteta, koje bismo mogli smatrati iskoracima iz vašeg manira?

Marina: Publika će čuti kako naše autorske, tako i naše interpretacije tradicionalnih pesama, koje žive u narodu već vekovima, a zapevaćemo i zajedno s našim gostima. Budući da ćemo premijerno otpevati i dve nove pesme, jedva čekamo da vidimo reakciju publike kad ih čuju.

Najavili ste da će vam gosti biti Renato Henc, Frajle i Tijana Rajković. Zašto baš oni?

Oni su, pre svega, naši prijatelji i divne kolege. Međusobro se veoma poštujemo i podržavamo. Iako svako od nas ima drugačiji muzički izraz, možemo reći da imamo i dodirne tačke. Želele smo da na našem koncertu povežemo tradiciju sa modernim zvukom. Pokazaćemo da tradicionalna muzika može da se lepo uklopi i uz pop muziku i moderne aranžmane, a pritom ćemo ostati dosledne pravcu koji negujemo već dvadeset godina.  

Svaki izvođač koji priprema ovako velik projekat zna koliko snage, energije i odricanja tu postoji, ali sav trud vredi i sigurne smo da će krajnji rezultat biti na navišem mogućem nivou. Jedva čekamo koncert i znamo da ćemo pristupom u organizaciji podići letvicu na još viši nivo i omogućiti svim poštovaocima naše tradicionalne i patriotske muzike da uživaju u najkvalitetnijoj produkciji. Ponosne smo što će nas na koncertu pratiti Simfonijski orkestar Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, a imaćemo i sjajne goste

 

Kako ste vas dve uklapale vaše ukuse, da li ste volele iste pesme, filmove, mesta za izlaske?

Marina: Imati sestru bliznakinju je najveći blagoslov. Nas dve smo od najmlađih dana imale iste afinitete i ukus, ali smo karakterno drugačije.

Marija je ozbiljnija od mene, dok ja volim da se šalim. Ona više voli balade i sporije pesme, a ja trube i brze ritmove. Kada smo bile mlađe, retko su nas razlikovali, jer smo bile identične. Stalno smo slušale: „Jao, iste ste, jeste li bliznakinje?” Kad smo bile na fakultetu, Marija je poželela da se promeni i da tako postanemo drugačije. Nas dve volimo našu sličnost, a različitost. Jednostavno, svaka ima svoju individualnost i to nam prija.

Promo

 

 

Da li, kad vas čeka nešto jako značajno, u kući vlada „vanredno stanje” ili i tada uspevate da sve teče normalnim ritmom?

Marija: Nas dve smo navikle na puno obaveza, tako da uspevamo da sve tako organizujemo da porodica ne trpi. Deca pevaju po kući naše pesme i to nas mnogo raduje. Srećne smo što imamo veliku podršku naših muževa, koji su svesni odgovornosti i važnosti projekta, kakav je veliki solistički koncert. Na samoj sceni MTS dvorane biće više od sto pedeset učesnika, a mi moramo da sve organizujemo – probe sa simfonijskim orkestrom, horovima, igračima… Važno nam je što znamo da će sve biti dobro, a u to smo sigurne zato što koncert pripremamo sa ogromnom ljubavlju i energijom.

Ko je sve od vaše dece „dovoljno velik“ da može da bude na koncertu?
 

Marina: Sva naša deca, osim Marijine Sare, koja je još mala, pevaju u horu „Slavujčići” kojim nas dve rukovodimo, pri Hramu Svetog Save. Ponosne smo što će naš hor biti na sceni MTS dvorane, zajedno sa nama. Pripremile smo ih da nemaju tremu, nego da uživaju i da svi zajedno prenesemo ljubav i lepotu muzike, kao što kaže i slogan našeg koncerta – „Lepota je u tradiciji”. Biće to koncert koji neće objediniti samo tradicionalno i moderno, već i sve generacije koje vole muziku. Vidimo se 20. maja u MTS dvorani.


Svaki izvođač koji priprema ovako velik projekat zna koliko snage, energije i odricanja tu postoji, ali sav trud vredi i sigurne smo da će krajnji rezultat biti na navišem mogućem nivou. Jedva čekamo koncert i znamo da ćemo pristupom u organizaciji podići letvicu na još viši nivo i omogućiti svim poštovaocima naše tradicionalne i patriotske muzike da uživa u najkvalitetnijoj produkciji. Ponosne smo što će nas na koncertu pratiti Simfonijski orkestar Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, a imaćemo i sjajne goste

 

Komentari (0)

Loading