Celebrity News

Dušan Kovačević je jasan: Hvala, ali mene to ne zanima!

Dušan Kovačević je u manjini zbog ovoga

Dušan Kovačević je jasan: Hvala, ali mene to ne zanima!

M.M./ATAImages

Dušan Kovačević, po mišljenju mnogih, jedan je od najvećih živih srpskih pisaca. Tome u prilog govore i književne nagrade koje je dobio.

M.M./ATAImages

 

 

Po delima uvaženog akademika urađene su brojne pozorišne predstave i snimljeni antologijski filmovi kao što su „Balkanski špijun”, „Maratonci trče počasni krug”, „Podzemlje”...

Pročitajte: Lena Kovačević ima novi poziv - Džez pevačica glumi kod oca u filmu!

Otac pevačice Lene Kovačević retko daje intervjue, pa se svako njegovo javno oglašavanje isprati s posebnim poštovanjem, a mudre poruke zapamte.

Činjenica da nije previše prisutan u medijskom prostoru dobrim delom je njegova odluka, ali treba imati u vidu i to da do njega nije lako doći.

Istini za volju, Dušan Kovačević vodi sasvim običan život: stanuje u Beogradu, druži se sa prijateljima, šeta unuke.  Ali, mobilni telefon mu ne remeti dnevni ritam.

Gospodin Kovačević nikada nije imao tu spravu, i po tome se razlikuje od većeg dela planete. Mnogi ne bi mogli da funkcionišu bez mobilnog, ali on i ne pomišlja da ga nabavi.

Marija Mladjen/ATAImages

 

- Ja sam rodonačelnik toga da može da se živi bez mobilnog telefona. Nemam nameru da virtuelni svet u kojem živim već 40 godina, a tu mislim na pisanje, zamenim drugim virtuelnim svetom, a to je mobilni telefon – rekao je dramski pisac.

- Za mene mobilni ne može biti zamena za ljudski razgovor – jasan je.

- Imao bih problem da me neko zove konstantno, bez prestanka. Pa, još da stalno gledam u telefon. Neka hvala. Meni nije potreban - zaključio je srpski akademik.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading