Mali Vukan ga obožava: Tamara Vučić pravi savršen potaž od bundeve, jedan sastojak je ključan
L.L./ATAImages
Tokom hladnih zimskih dana sve što želimo je toplo, kuvano jelo, koje će nas utopliti i razgaliti naša čula. Recept Tamare Vučić za potaž od bundeve jednostavan je za pripremu, a pružiće nam toplinu i rapsodiju ukusa nakon napornog radnog dana.
Mali Vukan obožava potaž svoje mame, a najbolje od svega je što je priprema veoma jednostavna.
Sastojci:
- 1,5 l vode
- 400 g bundeve (iseckane na kockice)
- 3 šargarepe (iseckane na kolutiće)
- 2 crna luka
- so, biber
- svež peršun
- 2-3 čena belog luka
Pročitajte: Doručak Tamare Vučić košta manje od 400 dinara, a kilograme skida za dve nedelje
Priprema:
Bundevu, šargarepu, luk i krompir stavite u lonac sa 1,5 litar vode i kuvajte 20-25 minuta. Kada je povrće skuvano, ocedite malo više od polovine vode iz šerpe u kojoj je ostalo kuvano povrće.
Uzmite štapni mikser i propasirajte povrće da dobijete gustu masu. Vratite na šporet, dodajte so i biber. Čim provri, kuvajte još 2 minuta, pa skinite sa ringle, dodajte iseckan svezi peršun i beli luk, izmešajte i ostavite da se prohladi.
Servirajte dekorisano sa bundevinim semenom, uz prepečen hleb sa strane.
Instagram
Komentari (0)