Za one koji broje svaku kaloriju: Punjeni paradajz po receptu Mie Borisavljević pun proteina i savršen za ravan stomak
Ako ste odlučili da se ove godine otarasite svakog viška na stomaku i u potrazi ste za zdravim receptima, recept Mie Borisavljević za niskokaloričan ručak oduševiće vas i ukusom i brzinom pripreme.
Reč je o punjenom paradajzu koji se poklapa jajima, te ćete osim niskokaloričnog obroka kroz ovaj ručak uneti i veću količinu proteina.
Pročitajte: Postan, niskokaloričan i sprema se za 5 minuta - Isprobajte osvežavajuću poslasticu koju Bojana Stamenov jede, a i dalje gubi kilograme
Sastojci:
- 6 velikih paradajza
- 1,5 kašičica soli
- 280g spanaća
- 1 kašika maslinovog ulja
- jedan manji seckani crni luk
- 200g pečuraka
- 0,5 šolje prezle
- 2 kašike parmezana
- 1/4 kašičice bibera
- 6 jaja
Praktična žena/Youtube printscreen
Priprema:
Odrežite poklopac sa vrha svakog paradajza. Izvadite unutrašnjost i pospite paradajz kašičicom soli i ostavite da stoji na papirnom ubrusu da bi se osušio. U međuvremenu operite spanać, procedite i stavite u veliki tiganj. Poklopite tiganj i kuvajte na srednjoj temperaturi dok lišće ne svene.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite tepsiju i ostavite sa strane. U tiganju zagrejte ulje dodajte crni luk i pečurke, te dinstajte dok pečurke ne omekšaju zatim umešajte spanać, prezle, sir, so i biber. Napunite paradajz sa smesom, malo više od pola i na svaki paradajz razlupajte jaje. Pecite paradajz oko 25 minuta.
Komentari (0)