Celebrity News

Slatko uživanje koje osvaja na prvi zalogaj: Ovako Snežana Đurišić priprema omiljeni desert

Recept Snežane Đurišić samo za sladokusce

Slatko uživanje koje osvaja na prvi zalogaj: Ovako Snežana Đurišić priprema omiljeni desert

Ata Images

Pevačica Snežana Đurišić publiku osvaja moćnim glasom, a svoje najmilije izuzetnim kulinarskim veštinama.

Kako često ističe, kuvanje za nju predstavlja istinsko zadovoljstvo, a posebno uživa u pripremi i degustaciji poslastica.

Pročitajte: Prste da poližeš! Piletinu po receptu Snežane Đurišić sigurno niste probali, a ukućani će je obožavati

- Kada imam vremena, volim da pripremam ručak kod kuće, da ugađam svojoj porodici. Retki su trenuci kada smo zajedno, i ti momenti su dragoceni. Kuvam prema želji, šta se kome jede, i slatko i slano, nema pravila, mada su poslastice moj favorit, volim da jedem, a slatko obožavam - rekla je jednom prilikom, a recept Snežane Đurišić koji je pripremila u emsiiji Praktična žena oduševio je sve sladokusce.

Praktična žena/Youtube printscreen

 

Ona je tom prilikom otkrila kako priprema jednu od svojih omiljenih poslastica, penasti kolač sa makom koji ne samo da je gotov za tili čas, već je savršenog ukusa koji oduševljava već pri prvom zalogaju.

Sastojci:

• 6 jaja

• 180g šećera
• 180g putera
• 280g mlevenog maka
• 2 štangle strugane čokolade
• 1 kašičica ruma

Praktična žena/Youtube printscreen

 

Za glazuru:

• 100g čokolade
• 3 kašike ulja
• pekmez od kajsije

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti sneg od belanaca. Žumanca pomešati sa šećerom, pa dodati omekšali puter, mak, čokoladu i rum. Na kraju pažljivo sjediniti sa snegom od belanaca. Smesu izliti u podmazan pleh i peći 40 minuta na 180°C.

Kada se kolač ohladi, varjačom napraviti rupe, premazati pekmezom od kajsije i preliti glazurom od čokolade otopljene sa uljem.

Praktična žena/Youtube printscreen

 

Recept Snežane Đurišić za kolač sa makom idealan je za sve koji vole tradicionalne, a jednostavne poslastice sa savršenim spojem maka, čokolade i voćne note.

Komentari (0)

Loading