Celebrity News

Ne ulazi u kuhinju, sem da ovo skuva unucima: Cecina čorba omiljeni specijalitet Željku, Krstanu i Isaiji

Recept Cece Ražnatović za čorbu koju deca obožavaju

Ne ulazi u kuhinju, sem da ovo skuva unucima: Cecina čorba omiljeni specijalitet Željku, Krstanu i Isaiji

Antonio Ahel/ATAImages

Nije tajna da Ceca Ražnatović uživa u dobroj hrani, ali ne i u njenoj pripremi. Pevačica nikada nije krila da nije ljubitelj kuvanja, te je za to do nedavno bila zadužena Lidija, koja je spremala preukusne specijalitete za celu porodicu.

Ipak, recept Cece Ražnatović za čorbu vole svi ukućani, a posebno Veljkovi sinovi, te je to jedino što s vremena na vreme Ceca s ljubavlju pripremi za svoju porodicu.

Pročitajte: Od svih delova porodične vile, ovaj najređe posećuje - Zavirite u kuhinju Cece Ražnatović

- Nisam neka kuvarica i to je prosto i normalno. Moj posao podrazumeva stalna putovanja i nespavanje, ali to ne znači da ne umem da skuvam bar nešto. Ako se ja pitam, najbolji obrok koji je istovremeno i dijetalan i hranljiv, svakako je čorba. Volim i onu domaću iz detnjstva, od junetine, ali ništa ne fali ni čorbici od svežih pečuraka. Obe se lako spremaju, a toliko su ukusne da glavno jelo uopšte nije neophodno. Posebno ako pazite na liniju – rekla je Ceca svojevremeno za Vip magazin.

Recept Cece Ražnatović za juneću čorbu tradicionala je recept njene mame, koji ona sa uživanjem priprema:

Sastojci:

  • 500g telećeg mesa od buta ili vrata
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
  • 1 koren celera
  • 2 krompira
  • 1dl ulja
  • 2 kašike brašna
  • 2dl kisele pavlake
  • 1 žumance, lovor, malo pršunovog lista

Priprema:

Crni luk sitno iseckati, pa izdinstati na ulju. Dodati meso isečeno na kockice (i kosti), naliti vodom da ogrezne i dinstati na tihoj vatri oko sat vremena. Dodati povrće iseckano na kockice, začiniti solju i biberom , pa naliti oko 2 litre vode. Napraviti zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata. Pred serviranje u gotovu čorbu umešati pavlaku sa umućenim žumancetom i posuti sitno seckanim peršunom. Po želji, čorbu možete zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.

Komentari (0)

Loading