Celebrity News

Obrok koji miriše na detinjstvo i okuplja porodicu: Ana Sević podelila tajni recept iz bakine sveske

Recept Ane Sević za ukusan obrok kojem vaši mališani neće moći da odole

Obrok koji miriše na detinjstvo i okuplja porodicu: Ana Sević podelila tajni recept iz bakine sveske

Antonio Ahel/ATAImages


Pevačica Ana Sević važi za damu koja vodi računa o zdravlju, izgledu i životnim navikama, međutim priznaje da dobrom obroku teško odoleva. 

Iako izbegava masnu i tešku hranu, jednom jelu jednostavno ne može da kaže "ne", a to su uštipci po receptu njene bake.

Pročitajte: Dvorište na krovu kuće: Ana Sević i Danijel Nedeljković u vili na Bežaniji stvorili parče raja koje nema cenu FOTO

Ovaj porodični klasik postao je omiljeni doručak u domu pevačice. Ana ga redovno priprema za svoju porodicu, a kako priznaje, Danijel i deca najviše uživaju kada ih pravi upravo baka.

- Niko ne ume kao ona da napravi testo koje miriše na detinjstvo - rekla je jednom prilikom.

Recept za doručak Ane Sević koji pravi razliku

Iako se trudi da obroci budu izbalansirani i bogati hranljivim materijama, Ana priznaje da uštipci predstavljaju zadovoljstvo kojem ne može da odoli. Ipak, ono što razlikuje recept Ane Sević za uštipke od onih uobičajenih jeste to što se ne prže u dubokom ulju koje testo "upije kao sunđer", već se pripremaju na način koji testo čini mekanim, ali ne premasnim.

Sastojci:

600 g brašna
1 kašičica soli
1 kesica suvog kvasca
350–400 ml tople vode
Ulje za prženje

Instagram

 

Priprema:

U dublju plastičnu posudu sipajte brašno, dodajte so i kvasac. Polako sipajte toplu vodu, sve vreme mešajući varjačom ili viljuškom. Kada se formira masa, umesite testo tako da bude čvršće nego za običan hleb - treba da se odvaja od posude. Pokrijte posudu krpom i ostavite da testo naraste, najbolje je da odstoji jedan sat.

Freepik/freepik

 

Kada testo udvostruči volumen, zagrejte ulje, pomoću dve kašike vadite komade testa i spuštajte ih u ulje. Pecite ih na umerenoj temperaturi sa obe strane dok ne porumene. Vadite ih na papirni ubrus kako bi se višak masnoće upio.

Ovaj recept Ane Sević možete servirati uz domaći kajmak, pavlaku, džem ili med. Uživajte u ukusu.
 

Komentari (0)

Loading