Celebrity News

Lagan i brz za pripremu: Specijalitet Vesne Radusinović idealan za dane Petrovog posta

Recept Vesne Radusinović idealan za dane posta

Lagan i brz za pripremu: Specijalitet Vesne Radusinović idealan za dane Petrovog posta

Luka Šarac

Petrov post počeo je 16. juna, a pravoslavni hrišćani koji poste često su u potrazi za posnim receptom, koji će obogatiti njihovu posnu trpezu. Recept Vesne Radusinović idealan je za dane posta, kada ste u potrazi za osvežavajućim, laganim obrokom, koji se brzo priprema.

Recept Vesne Radusinović za gambore u paradajz sosu idealan je obrok za ručak uz čašu vina, i pastu ili drugi prilog koji vam se dopada.

Pročitajte: Sa ovakvom trpezom Vesna Radusinović dočekuje Marića - Domaća pogača, ruska salata, a za kraj poslastica koju baš svi obožavaju

Sastojci:

  • 500 g gambora srednje veličine
  • 3 čena belog luka
  • maslinovo ulje za kuvanje
  • belo vino (proseko), može i konjak- 3 čena belog luka
  • maslinovo ulje za kuvanje
  • belo vino (proseko), može i konjak
  • muškatni orah
  • biber
  • himalajska so
  • pelato ili 3 sveža paradajza izmiksana u blenderu

 

 

Priprema:

Oljuštiti beli luk, iseckati ga i dodati na maslinovo ulje zagrejano na 150 stepeni, dodajte gambore i začinite po želji.

U blrenderu napraviti pastu od svežeg paradajza, dodajte biber, muskatni oraščić i svež peršunov list.

Prodinstajte malo sve zajedno i dolijte malo belog vina. 

Poslužite uz pastu po želji ili pirinač.

 

Komentari (0)

Loading