Celebrity News

Bez ovog specijaliteta ne prolazi ni jedan Lenkin dolazak u Srbiju: Isprobajte recept za omiljeno jelo Vesnine ćerke

Recept Vesne Dedić za ukusne Bolonjeze isprobaćete već danas

Bez ovog specijaliteta ne prolazi ni jedan Lenkin dolazak u Srbiju: Isprobajte recept za omiljeno jelo Vesnine ćerke

Ata Images

Vesna Dedić žena je kojoj bi na karijeri mnogi pozavideli. Iza sebe ima preko dvadeset sezona emisije "Balkanskom ulicom" i čak 18 romana, čija popularnost ne jenjava. U skladu sa poslovnim obavezama koje ima, mnogi veruju da Vesna nema vremena za kuvanje, istina je ipak da je ona u kuhinji pravi mag.

Jelo koje sprema bez izuzetka, kada u Srbiju dolazi njena ćerka Lenka, čuvene su špagete bolonjeze, koje je sećaju na dane kada su se tek preselile u svoj prvi iznajmljeni stan i zajedno kuvale i iskreno razgovarale o svemu.

Recept Vesne Dedić za špagete bolonjeze

Sastojci:

  • 200 g sitno seckane dimljene slanine,
  • 400 g mlevenog junećeg (ili svinjskog) mesa,
  • litar paradajz-pirea,
  • četiri čena belog luka,
  • prstohvat soli,
  • origana ili bosiljka,
  • malo bibera,
  • kašičica žutog šećera
  • pakovanje taljatela

Praktična žena/Youtube printscreen

 

Priprema:

Na teflonskom tiganju propržite slaninicu dok ne pusti mast, zatim dodajte paradajz pire i ostavite da se krčka 20-ak minuta. Dodajte začine i beli luk po želji i ostavite da se krčka na tihoj vatri.

Za to vreme propržite meso u posebnom tiganju i kada je gotovo sjedinite ga sa sosom od paradajza.

Ukoliko želite da ublažite ukus paradajz pirea, dodajte kašičicu šećera.

Taljatele skuvajte prema upustvu sa kesice, pa bogato prelijte sosom.

Još recepata poznatih pročitajte OVDE!

Komentari (0)

Loading