Celebrity News

Recept za pastu Emine Jahović budi sva čula: Lako se pravi, ali presudno je vreme kuvanja testenine

Recept Emine Jahović preukusan je i lako se priprema, a mališani ga posebno obožavaju

Recept za pastu Emine Jahović budi sva čula: Lako se pravi, ali presudno je vreme kuvanja testenine

Andreja Damnjanović

Iako je poznata po besprekornoj liniji i zdravim životnim navikama, Emina Jahović ne krije da obožava dobru hranu i da je, kako sama kaže, veliki gurman. 

U retkim trenucima kada sebi dopusti mali kulinarski užitak, pevačica voli da pojede dobro pripremljene testenine, a recept Emine Jahović za pastu u crvenom sosu koji je jednom prilikom predstavila posebno obožavaju njeni sinovi Jaman i Javuz.

Recept Emine Jahović posebno će prijati onima koji vole bogate, mediteranske ukuse

Ovo jednostavno za pripremu, a i te kako ukusno jelo koje budi sva čula, Emina priprema s posebnom ljubavlju, a tajna je u sledećim sastojcima:

1 veći plavi patlidžan

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

1 ili 1,5 konzerve paradajza

kapar

2 kašike sitno seckanog sušenog paradajza

malo šećera

maslinovo ulje za prženje patlidžana i luka

rendani parmezan

so, biber, origano

Shutterstock

 

Priprema:

Plavi patlidžan iseckajte na sitne delove i propržite na maslinovom ulju. U drugom tiganju izdinstajte sitno iseckan luk, dodajte beli luk, usitnjen sušeni paradajz, zatim onaj iz konzerve i na kraju plavi patlidžan.

Začinite po želji i ukusu, a zatim kuvajte na laganoj vatri jedno 15-20 minuta.

Za to vreme skuvajte pene testeninu, ali pazite da se ne prekuvaju. Za sam kraj sve promešajte i preko dodajte rendani parmezan.

Komentari (0)

Loading