Za vaš savršen početak dana: Isprobajte doručak po receptu Aleksandre Jeftanović, postaće deo vaše jutarnje rutine
Edvard Nalbantjan
Poznata voditeljka i novinarka Aleksandra Jeftanović već godinama važi za jednu od najlepših najstilizovanijih dama sa javne scene.
Njen mladolik izgled često je tema komentara, a kako i sama priznaje – tajna nije samo u genetici i šminki, već i u načinu života i zdravim navikama koje neguje iz dana u dan.
Pročitajte: Obrok koji miriše na detinjstvo i okuplja porodicu: Ana Sević podelila tajni recept iz bakine sveske
Jedna od tih navika je i doručak Aleksandre Jeftanović koji, kako kaže, nikada ne preskače, a kada želi da sebi priušti zadovoljstvo, bira jednostavne italijanske amareti kolačiće koje priprema bez šećera i uz bademe – idealan spoj ukusa i zdravlja.
- Uživam u jednostavnim stvarima. Kada imam vremena, pripremim male amareti kolačiće od badema, koji su puni ukusa, a ne opterećuju organizam. Uz šolju crne kafe – to mi je savršen početak dana - ispričala je Aleksandra u jednom intervjuu.
Ovo je recept za doručak Aleksandre Jeftanović
Sastojci:
• 1 jaje
• 100 ml agavinog sirupa ili meda
• 1/2 kašičice ekstrakta badema
• Prstohvat soli
Instagram
Priprema:
Umutite jaje i agavin sirup dok ne postanu penasti. Dodajte mlevene bademe, ekstrakt badema i so, pa sjedinite sve u glatku smesu.
Ostavite smesu 20-ak minuta u frižideru da se stegne, pa oblikujte male kuglice i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 °C oko 25 minuta dok blago ne porumene.
Uz šolju crne kafe bez mleka i šećera, ovaj doručak predstavlja pravu meru hedonizma i balansa.
Aleksandra ovim predlogom dokazuje da zdrav doručak ne mora da bude komplikovan, dovoljni su pravi sastojci, doza uživanja i malo vremena, pa ovaj recept lako može postati i vaša nova jutarnja rutina.
Komentari (0)