Veljka bez ovoga ne dočekuje: Danijela Rodić kuva najbolji vojvođanski gulaš, tajna je u jednom sastojku
Antonio Ahel/ATA Images
Danijela Rodić ozbiljna je domaćica, a da njene delikatese najviše voli zet Veljko odavno je jasno.
Kako Veljko sa porodicom živi u Titelu kuću do kuće sa svojim tastom i taštom, porodica Ražnatović često je gost na ručku kod Bogdaninih roditelja. Vojvođanski gulaš omiljen je ručak svima, a Veljko tvrdi da je recept Danijele Rodić bolji od svakog restorana.
Pročitajte: Olja ili Danijela? Ceca jednim gestom pokazala koju priju više ceni
Sastojci:
- 700 g junećeg mesa
- 3 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 200 ml belog vina
- 200 ml junećeg bujona
- 200 ml soka od paradajza
- 1 kašičica začinske paprike
- 1/2 kašičice ljute tucane paprike
- so, biber
Instagram
Priprema vojvođanskog gulaša po receptu Danijele Rodić:
Meso isecite na veće kocke, u šerpu, u kojoj ste prethodno zagrejali mast dodajte crni luk isečen na trakice. Disntajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso. Ubacite sitno seckani beli luk, dodajte sok od paradajza, pa krčkajte 5-10 minuta.
Sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promešajte i poklopite. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne bude u potpunosti mekano. Tokom kuvanja postepeno dodajte vodu, ukoliko bude potrebe.
Još recepata poznatih pročitajte ovde.
Komentari (0)