
23/10/2025
8 min
Recept Petra Benčine za picu od 3 sastojka njegovi ukućani obožavaju
Autor: Jovana Belić | 05/09/2025
Getty Images
Svako ko želi brz, ukusan i sočan zalogaj, sigurno će se oduševiti pica kiflicama - savršenim spojem dva omiljena ukusa.
Ove male rolnice idealne su kao doručak, večera ili užina, a njihova prednost je što se pripremaju brzo i jednostavno, dok ukusom podsećaju na pravu domaću picu.
Upravo zato, recept za pica kiflice postao je pravi hit u mnogim domaćinstvima i retko ko može da im odoli.
Sastojci za testo:
• 550 g brašna (možete kombinovati belo, integralno i spelta brašno) Getty Images
• 1 kašičica soli
• 1 kašičica šećera
• 150 ml mleka
• 200 ml vode
• 1/2 kockice svežeg kvasca
• 40 ml maslinovog ulja
Sastojci za fil:
• 600 g sitnog ili narendanog punomasnog sira (mozzarella, kačkavalj ili sličan sir)
• 3–4 jajeta
• 1 vezica svežeg peršuna, sitno seckanog
• So i biber po ukusu
• Origano, beli luk u prahu i suvi bosiljak (po želji)
• 100 g sitno seckane šunke ili slanine
Za premazivanje:
• 1 jaje
Priprema:
Priprema počinje testom. U toplom mleku i vodi razmuti se kvasac sa malo šećera i ostavi nekoliko minuta da zapeni. U većoj činiji sjedini se brašno sa solju, pa se dodaju nadošli kvasac, maslinovo ulje i preostala tečnost. Laganim mešenjem dobija se glatko i mekano testo koje zatim treba da odstoji oko pola sata, dok ne udvostruči svoj volumen.
Getty Images
Dok testo miruje, priprema se fil. U činiji se mešaju sir, jaja i seckani peršun, a zatim dodaju začini poput origana, bosiljka i bibera. Oni koji vole intenzivniji ukus mogu ubaciti i šunku ili slaninu. Dobijena smesa treba da bude kremasta, ali dovoljno čvrsta da se lako rasporedi u kiflice.
Naraslo testo se deli na dva dela i svaki se rastanji u oblik kruga ili pravougaonika. Na površinu se stavlja fil, zatim se pažljivo urola i seče na manje komade. Svaka kiflica se ređa na pleh obložen papirom za pečenje, premazuje jajetom i ostavlja još desetak minuta da odmori.
Pečenje traje oko 25–30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, dok kiflice ne postanu zlatno-smeđe i hrskave spolja, a ostanu mekane unutra.
Facebook printscreen
Najlepše su kada se posluže dok su još tople, uz čašu jogurta ili laganu salatu, ali su podjednako ukusne i kada se ohlade.
Brze, jednostavne i savršeno ukusne, pica kiflice su pravi primer kako da uz malo truda pripremite obrok koji će oduševiti sve vaše ukućane.
23/10/2025
8 min
Recept Petra Benčine za picu od 3 sastojka njegovi ukućani obožavaju
Ceca ulaže bogatstvo da sinu i snaji obezbedi dom: Ovde će živeti Bogdana i Veljko sa sinovima
23/10/2025
1h
Novi dom Bogdane i Veljka Ražnatovića biće na ovoj adresi
Mi sa Kosova biramo muškarca za ceo život: Slađa Delibašić danas bi sve uradila drugačije
23/10/2025
2h
Slađa Đogani ne krije da se kaje zbog odluka koja donela u prošlosti
Tamo gde mama ima glavnu ulogu: Zavirite u kuhinju Slobode Mićalović FOTO
23/10/2025
3h
Kuhinja Slobode Mićalović je mesto gde glumica voli da provodi vreme
23/10/2025
4h
Životna priča Duška Tosića nije laka. On je, kako je poznato, odrastao u Orlovatu, pokraj Zrenjanina, od malena u njemu se rodila želja za fudbalom, za koji je bio vrlo talentovan. Veći period svog detinjstva proveo je u Dom za nezbrinutu decu Angelina Kojić Gina, tačnije u delu internata te ustanove, gde je trenirao i imao obroke, koju su bili vrlo važni za njegov razvoj.
Komentari (0)