Celebrity News

Ceca otkrila recept za ručak koji i najelitniji restorani kriju: Egzotika na vašem tanjiru

Ceca otkrila recept za ručak koji i najelitniji restorani kriju: Egzotika na vašem tanjiru

ATA Images

Pevačica Ceca Ražnatović veliki je gurman i neko ko obožava da isprobava nesvakidašnje specijalitete.

Više puta je isticala da je veliki "mesojed" i da su joj jela od raznih vrsta mesa omiljena.

- Ja sam mesojed, to je poznato... Jela sam meso od različitih divljih životinja. Jedino što nikada nisam mogla da probam su puževi, kad se setim kako oni izgledaju, stvarno ne mogu - istakla je jednom prilikom Ceca. 

Pročitajte: Ne ulazi u kuhinju, sem da ovo skuva unucima: Cecina čorba omiljeni specijalitet Željku, Krstanu i Isaiji

- Probala sam zmiju, zebru, noja, meso od ajkule, krokodila... - rekla je tada pevačica za Kurir, međutim sudeći po jednoj njenoj objavi na Instagram storiju, očito se predomislila.

Nakon što je specijalitet od puževa probala u posebnoj pripremi, postao je redovan na njenom meniju, a evo kako da ga svako može brzo i jednostavno pripremiti kod kuće.

Sastojci:

• puževi – 20 komada, veliki
• luk – 1 glavica
• šargarepa – 1 komad
• majčina dušica – po ukusu
• lovorov list – 1 komad
• beli luk – 1 čen
• so – po ukusu

Maslac sa belim lukom:

• maslac – 60 g

• beli luk – 1/2 čena
• peršun – 1 kašika, sitno seckani
• luk – 1 glavica
• so – po ukusu

Instagram / Ceca Ražnatović

 

Priprema:

Prokuvajte veliki lonac slane vode i sipajte dobro isprane puževe. Kuvajte 20 minuta, zatim ih izvadite rešetkastom kašikom i uz pomoć štapića za ražnjiće ili igle pažljivo uklonite mesnati deo iz kućica.

Crni luk i šargarepu sitno iseckajte, prelijte sa 800 ml vode i prokuvajte. Začinite solju, izgnječenim belim lukom, lovorovim listom i majčinom dušicom, pa dodajte očišćene puževe.

Kuvajte još 15 minuta na laganoj vatri, a zatim ih poslužite prelivenim maslacem sa belim lukom i peršunom - baš kao u najelitnijim restoranima. Prijatno!
 

Komentari (0)

Loading