Vikendom se domom Balaševića širi dobro poznat miris: Oliverinu krompir čorbu unuke prosto obožavaju
Ata Images Antonio Ahel
U ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu vikend je rezervisan za okupljanje oko polrodične trpeze. Tada baka Olivera svojim unučicama priprema tradicionalne recepte iz kuhinja svoje mame i tetke, a domom se pruža miris topline i ljubavi.
Poseban specijalitet tokom jesenjih dana recept je Olivere Balašević za ukusnu krompir čorbu koju njeni ukućani obožavaju.
Pročitajte: Najlepše dvorište u Novom Sadu - Olivera Balašević napravila pravi raj za uživanje FOTO
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1–2 šargarepe
- pola konzerve paradajz sosa
- začini po želji
- malo ulja
- pavlaka
- peršun

Instagram
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kockice. Propržite ga kratko na ulju, dodajte rendanu šargarepu, nalijte vodom i kuvajte poklopljeno oko 45 minuta, dok krompir ne omekša. Na kraju dodajte paradajz sos i začine. Na kraju, pred serviranje dodajte kašiku pavlake i malo svežeg peršuna i uživajte u bogatom ukusu jeseni.
Još recepata iz kuhinja poznatih pročitajte OVDE.
Komentari (0)