Celebrity News

Zdrav, a osvaja i mirisom i ukusom: Recept za ručak Ive Štrljić odličan izbor ako ste u škripcu sa vremenom

Zdrav, a osvaja i mirisom i ukusom: Recept za ručak Ive Štrljić odličan izbor ako ste u škripcu sa vremenom

Antonio Ahel/ATAImages

Glumica Iva Štrljić poznata je po svom glumačkom talentu, besprekornom stilu i šarmu, ali i po tome što se odlično snalazi u kuhinji.

Iako zbog brojnih poslovnih obaveza često nema mnogo vremena za spremanje obroka, ona ističe da uvek rado pronađe trenutak da pripremi nešto zdravo i ukusno kako za sebe, tako i za svoje najmilije.

Dragana Mićalović ima sjajan predlog za ručak od samo 500 dinara: Isprobajte ga još danas

Ovog puta, Iva je sa svojim pratiocima podelila recept za lagani ručak koji se priprema brzo, a izgleda i miriše savršeno - ražnjiće od povrća i sira koji osvajaju na prvi zalogaj.

- Ovo je vrlo jednostavan recept i jedino je važno da kod pripreme imamo što više različitog povrća - otkrila je glumica, dodajući da je upravo raznobojnost ono što ovo jelo čini posebanim.

Potrebni sastojci:

• 500 g sira ementalera ili kačkavalja

• 500 g povrća (crvene i zelene paprike, tikvice, celer, šargarepa...)
• 2 jajeta
• prezle po potrebi
• malo ulja za prženje

Za umak:

• majonez, kečap i sitno seckani beli luk

Getty Images

 

Priprema:

Sir iseckati na kockice, uvaljati u jaja pa u prezle, zatim pržiti na vrelom ulju dok ne dobije zlatno-žutu boju. Gotove komadiće sira odložiti na papir da se ocede od viška masnoće.

Povrće iseckati na male komade i kratko izdinstati na ulju - tek toliko da omekša, ali da zadrži svežinu i boju.
Zatim slagati ražnjiće naizmenično – sir, povrće, sir, povrće...

Pročitajte: Kad cela kuća zamiriše na pečene paprike: Ručak Biljane Jevtić od samo 3 sastojka gotov za tili čas

Umak pripremite tako što pomešate majonez, kečap i sitno seckani beli luk, pa poslužite uz tople ražnjiće.

Brz, jednostavan, a preukusan ručak Ive Štrljić savršen je za sve koji žele da u trenu pripreme zdrav obrok koji osvaja ukusom, mirisom i izgledom.

Komentari (0)

Loading